Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Συρία - ΙΚ: Η Ελλάδα χαιρετίζει τη «συμμαχία των προθύμων» και στέλνει πυρομαχικά στους Κούρδους μαχητές ‒ Το «Ισλαμικό Κράτος» αναδιοργανώνει τις δυνάμεις του ‒ Ομπάμα: «Μακρύς και δύσκολος πόλεμος με τη γλώσσα της ισχύος» ‒ Πακιστάν: Αμερικανικοί βομβαρδισμοί και στο Βόρειο Ουαζιριστάν ‒ Ιμπεριαλισμός (VIDEO)


Η Ελλάδα στέλνει πυρομαχικά στους Κούρδους μαχητές
ΑΘΗΝΑ 24/09/2014 / 19:00
Με αποστολή πυρομαχικών στις κουρδικές δυνάμεις θα συμμετάσχει η Ελλάδα στη διεθνή συμμαχία κατά του Ισλαμικού Κράτους, όπως έκανε γνωστό η ελληνική κυβέρνηση.
Σε ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, επισημαίνεται ότι "η Ελλάδα χαιρέτισε τη διεθνή συμμαχία κατά του ISIS, στην οποία μετέχει πολιτικά, μέσω της προσφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας, και σε στρατιωτικό επίπεδο -μετά και από σχετική εισήγηση του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας και ειδικότερα του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας- με την αποστολή πυρομαχικών στις κουρδικές δυνάμεις".
Την περασμένη Παρασκευή, το ΥΠΕΞ είχε δώσει θετική απάντηση στη "δημιουργία μιας παγκόσμιας συμμαχίας κρατών", που θα συντονίζει τις αντιδράσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους, "η δράση του οποίου έχει προκαλέσει τον αποτροπιασμό και την ομόθυμη καταδίκη όλου του πολιτισμένου κόσμου".
Στην ανακοίνωση γινόταν αναφορά στην «πολιτική υποστήριξη» της Αθήνας στη διεθνή πρωτοβουλία ταυτόχρονα με την αλληλεγγύη της προς την ιρακινή κυβέρνηση, τους χριστιανούς, τις εθνικές και θρησκευτικές κοινότητες της περιοχής "που υπέστησαν τα πάνδεινα από την πρωτόγονη και βάρβαρη δράση του λεγόμενου «Ισλαμικού Χαλιφάτου», μιας ακραίας τζιχαντιστικής οργάνωσης, που πρέπει να εξαλειφθεί".
«Δολοφόνοι σαν αυτούς γνωρίζουν μόνο τη γλώσσα της ισχύος»

 Συρία: Το «Ισλαμικό Κράτος» αναδιοργανώνει τις δυνάμεις του
Δημοσίευση: Τετ, 24/09/2014 - 16:59

Το «Ισλαμικό Κράτος» ενίσχυσε σήμερα τις δυνάμεις των μαχητών του που πολεμούν εναντίον των κουρδικών δυνάμεων για τον έλεγχο της συριακής πόλης Κομπανί στα σύνορα με την Τουρκία, σε μια αναδιάταξη των δυνάμεών του την οποία προκάλεσαν οι υπό τις ΗΠΑ αεροπορικές επιδρομές εναντίον της οργάνωσης σε άλλα σημεία, δήλωσε σήμερα Κούρδος στρατιωτικός αξιωματούχος.
Φωτογραφία τραβηγμένη από αμερικανικό αεροσκάφος που δείχνει το πλήγμα σε κτίριο του «Ισλαμικού Κράτους»
Οι υπό τις ΗΠΑ δυνάμεις πραγματοποίησαν σήμερα τουλάχιστον 13 αεροπορικές επιδρομές στη Συρία κοντά στα ιρακινά σύνορα, κατά τη δεύτερη ημέρα των πληγμάτων τους εναντίον των μαχητών του «Ισλαμικού Κράτους», ανακοίνωσαν συριακά μέσα ενημέρωσης. Από τις επιδρομές επλήγη η μεθοριακή πόλη Άλμπου Καμάλ και γύρω περιοχές.
Η επίθεση της ISIS στο κουρδικό Κομπανί έχει πυροδοτήσει κύμα προσφύγων προς την τουρκική πλευρά
Ο Οτσαλάν Ίσο, υπαρχηγός των κουρδικών δυνάμεων που υπερασπίζονται την πόλη Κομπάνι στα τουρκικά σύνορα, δήλωσε πως περισσότεροι μαχητές του «Ισλαμικού Κράτους» και άρματα μάχης έφθασαν αφότου άρχισαν οι αεροπορικές επιδρομές εναντίον της οργάνωσης. «Ο αριθμός των μαχητών τους αυξήθηκε, ο αριθμός των αρμάτων μάχης τους αυξήθηκε μετά το βομβαρδισμό της Ράκα», δήλωσε ο Ίσο τηλεφωνικά προς το πρακτορείο ειδήσεων «Ρόιτερς».
Εδάφη που ελέγχονται από το «Ισλαμικό Κράτος» στην πόλη και την επαρχία της Ράκα επλήγησαν κατά τις χτεσινές αεροπορικές επιδρομές.
Ο Ίσο δήλωσε πως οι δυνάμεις του «Ισλαμικού Κράτους» προχώρησαν σε απόσταση 8 χλμ. από τη νότια περιφέρεια της Κομπάνι, που είναι επίσης γνωστή ως Άιν αλ-Άραμπ, πλησιέστερα απ' ό,τι είχαν βρεθεί ποτέ μέχρι σήμερα.
Αποχωρεί από την Ιντλίμπ το «Μέτωπο Αλ Νούσρα»
Βάσεις του στην επαρχία Ιντλίμπ, που την Τρίτη έγινε στόχος αμερικανικών βομβαρδισμών, εκκενώνει το «Μέτωπο Αλ Νούσρα», συριακό παρακλάδι της «Αλ Κάιντα», όπως τονίζουν μαχητές του. Οι συγκεκριμένες βάσεις βρίσκονται μέσα σε κατοικημένες περιοχές.
Από το πλήγμα, που δέχθηκε βάση της οργάνωσης την Τρίτη, έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 50 άνθρωποι, πολλοί εξ αυτών μη Σύροι και παλαιά στελέχη της «Αλ Κάιντα».

Αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος (πηγή: ΑΡ)
Δημοσίευση: Τετ, 24/09/2014 - 19:58
Αεροπορική επιδρομή, την οποία θεωρείται ότι έκαναν αμερικανικά, τηλεχειριζόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο βορειοδυτικό Πακιστάν σήμερα, είχε αποτέλεσμα 10 άτομα, που σύμφωνα με αξιωματούχους ήταν ισλαμιστές μαχητές, να χάσουν τη ζωή τους, εν μέσω των επιχειρήσεων σε μια περιοχή που θεωρείται προπύργιο της «Αλ Κάιντα».
Τα αεροσκάφη εκτόξευσαν δύο πυραύλους το καθένα εναντίον ενός αυτοκινήτου και εναντίον ενός κτιρίου αντίστοιχα στο χωριό Λουάρα Μάντι, στην περιοχή Ντάτα Χελ του Βόρειου Ουαζιριστάν, στα εδάφη των φυλών, είπαν στο Γαλλικό Πρακτορείο και στο Γερμανικό Πρακτορείο μια πηγή των Ενόπλων Δυνάμεων και μια πηγή της Υπηρεσίας Πληροφοριών του Πακιστάν.
«Έχουμε πληροφορίες από τους άνδρες μας επί του πεδίου ότι 10 εξτρεμιστές σκοτώθηκαν στην επιδρομή του τηλεκατευθυνόμενου σήμερα το πρωί», δήλωσε ο αξιωματικός της Υπηρεσίας Πληροφοριών.
Σύμφωνα με έναν ακόμη αξιωματικό των Υπηρεσιών Ασφαλείας, δύο από τα θύματα της επίθεσης «ήταν Ουζμπέκοι μαχητές».
Ισλαμιστές μαχητές οι οποίοι συνδέονται με την «Αλ Κάιντα» και το «Κίνημα των Ταλιμπάν του Πακιστάν» (TTP) ουσιαστικά ελέγχουν το Βόρειο Ουαζιριστάν επί σχεδόν μια δεκαετία και χρησιμοποιούν την αυτόνομη αυτή επαρχία ως εφαλτήριο για επιθέσεις πέραν των συνόρων στο γειτονικό Αφγανιστάν.
Ωστόσο, οι μαχητές αυτοί έχουν αναγκαστεί να τραπούν σε φυγή από τα κρησφύγετά τους καθώς ο στρατός του Πακιστάν εξαπέλυσε μια εκκαθαριστική επιχείρηση στην περιοχή από τα μέσα του Ιούνη.
Ο στρατός του Πακιστάν λέει ότι έχει σκοτώσει πάνω από 1.100 μαχητές μέσα στους τρεις μήνες των επιχειρήσεων που διεξάγει.
Όμως οι πληροφορίες για τον αριθμό των θυμάτων είναι δύσκολο να επαληθευτούν από ανεξάρτητες πηγές και οι Πακιστανοί Ταλιμπάν τις διαψεύδουν.
Την τελευταία δεκαετία οι περιοχές των φυλών στο Πακιστάν ‒οι ορεινές ημιαυτόνομες επαρχίες κατά μήκος των συνόρων με το Αφγανιστάν‒ έχουν βομβαρδιστεί εκατοντάδες φορές από αμερικανικά τηλεχειριζόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, περισσότερο από κάθε άλλη περιοχή του κόσμου.
Διαμόρφωση κειμένων, επιλογή φωτό, βίντεο, τίτλοι: Μποτίλια Στον Άνεμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.