Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Lenin Reloaded: Δουλέψτε λίγο ακόμα τους ιθαγενείς να δω κάτι... ‒ Διπλό σκωτς με σανγκρία

Να και ναι, να και όχι!

Αναμείνατε στο ακουστικό σας. Στον επόμενο τόνο, θα γίνει η κοσμογονία

Lenin Reloaded

(Και ο μισός τίτλος από το σχόλιο του Αντώνη)

Πάλι κουβά πήγαμε Γιώργο μου. Δουλόφρονες οι Σκωτσέζοι τελικά, τι τα θες.

Αλλά δεν το βάζουμε κάτω! Υπάρχει, πρώτα απ' όλα, κι άλλος Γιώργος! Ένας καλύτερος Γιώργος ξημερώνει! Γράφει και τα ζώδια, με την πολιτική έννοια όμως:
Στη υπηρεσία της Αυτής Μεγαλειότητος, ούτως ή άλλως
Στους αμέσως επόμενους μήνες –ή ακόμα και εβδομάδες δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην Ισπανία και ειδικότερα στη Καταλονία, αν δεν θέλετε να βρεθείτε προ μεγάλων εκπλήξεων που θα ανατρέψουν τα όποια κυβερνητικά και άλλα σχέδιά σας. Γιατί; Μα, επειδή οι διαρκώς επιταχυνόμενες εξελίξεις στο Ισπανικό Κράτος, είναι πια ιστορικών διαστάσεων και απειλούν να αναδιαμορφώσουν το κοινωνικό και πολιτικό σκηνικό σε όλη την Ευρώπη, μεταβάλλοντας τους συσχετισμούς δυνάμεων και βάζοντας σε κρίση παγιωμένες –εδώ και πολλές δεκαετίες καταστάσεις, ισορροπίες και… καθεστώτα.
Σεισμός, τσουνάμι, κοσμογονία θα γίνει στην Ισπανία σε λέω! Θα ρθει η Ευρώπη τα πάνω κάτω!
Δεν είδες τι έγινε στο ματς που λέει ο άνθρωπος;
Σήμερα Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου, στις 5 το απόγευμα, το ντέρμπι της Μπάρσα με την Αθλέτικ Μπιλμπάο υπόσχεται να μετατραπεί σε θεαματική συναδέλφωση Καταλανών και Βάσκων ενάντια στο μαδριλένιο δυνάστη τους. Οι παίκτες και των δυο ομάδων θα παίξουν ντυμένοι με τα χρώματα της σημαίας τους, της καταλανικής Senyera και της Βασκικής Ikurrina. Και αν τυχόν παρακολουθείτε σε κάποια δορυφορική τηλεόραση αυτό το ματς, προσοχή στο 17ο λεπτό και 14 δευτερόλεπτα του αγώνα. Τότε εντελώς ξαφνικά, σύσσωμο το όρθιο πλήθος των 90.000 θεατών θα αρχίσει να κραυγάζει την λέξη «Independencia» (Ανεξαρτησία), μέσα σε φρενίτιδα εθνικής έξαρσης.
Βάσκοι, ντε... Γάμα!
2-0 έληξε το ματσάκι. Δύο έβαλε ο Νεϊμάρ. Κοσμογονία λέμε. Κρύος ιδρώτας τον έλουσε τον Μαδριλένιο δυνάστη. Φώναξαν και Independencia, που το κάνουν σε κάθε ματς στο 17 και 14, και είναι τόσο ανατρεπτικό που το έχει βάλει μέχρι και το Playstation. Μεγάλο συμβάν. Το λένε και οι Podemos. Γκαραντί πράματα δηλαδή.
____________

Για Γιώργο, βλέπε και από Μποτίλια:
Από Lenin Ρeloaded, επίσης:
Wikipedia: Podemos

Eπιλογή λοιπών φωτό, παραπομπές, τίτλοι: Μποτίλια Στον Άνεμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.