Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Ουκρανία: Συνεχίζονται οι «συνομιλίες» στο φόντο της αιματοχυσίας στα Ανατολικά ‒ Δύναμη κρούσης για άμεσες επεμβάσεις σε όλο τον πλανήτη δημιουργεί το ΝΑΤΟ ‒ Ελληνική συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ‒ ΚΚΕ: Σχόλιο για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ


ΝΑΤΟικά στρατεύματα (Φωτό Αρχείου ΑΡ)
Δύναμη κρούσης για άμεσες επεμβάσεις σε όλο τον πλανήτη δημιουργεί το ΝΑΤΟ
Δημοσίευση: Δευ, 01/09/2014 - 21:08

Τη δημιουργία ΝΑΤΟικής δύναμης κρούσης, με ικανότητα ανάπτυξης και στρατιωτικής επέμβασης μέσα σε ελάχιστες μέρες σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη την «καλούν» τα συμφέροντα των ευρωατλαντικών μονοπωλίων, προανήγγειλε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Αντερς Φογκ Ράσμουσεν, σε συνέντευξη Τύπου, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ιμπεριαλιστικής λυκοσυμμαχίας στις 4 και 5 Σεπτέμβρη στην Ουαλία. [Βλέπε από Μποτίλια: ΝΑΤΟ: Οι "στόχοι" του και η 30η Αυγούστου για τον στόχο των λαών και Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης-ΕΕΔΥΕ: 30 Αυγούστου. Μέρα Παγκόσμιας Δράσης ενάντια στο ΝΑΤΟ ‒ Kάλεσμα ‒ Εκδηλώσεις ‒ Συνέντευξη: Ηρακλής Τσαβδαρίδης, Εκτελεστικός Γραμματέας ΠΣΕ (AUDIO)]
Παράλληλα, ο Ράσμουσεν ανέφερε ότι «η παρουσία του ΝΑΤΟ στην ανατολική Ευρώπη θα πρέπει να γίνει πιο ορατή, για όσο διάστημα χρειαστεί».
ΚΚΕ: Σχόλιο για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ
Δημοσίευση: Κυρ, 31/08/2014 - 19:28 
Τελευταία Ενημέρωση: Δευ, 01/09/2014 - 14:56
Σε σχόλιό του για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:
«Οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής για νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας σηματοδοτούν την κλιμάκωση της επέμβασης της ΕΕ στα εσωτερικά της Ουκρανίας, με στόχο τη στήριξη της εθνικιστικής, αντιδραστικής κυβέρνησης του Κιέβου, στο πλαίσιο του ανταγωνισμού ΕΕ και ΝΑΤΟ με τη Ρωσία.
Ο εμπορικός πόλεμος ΕΕ και Ρωσίας πλήττει πρώτα απ’ όλα τα εργατικά - λαϊκά στρώματα, προκειμένου να ωφεληθούν τα συμφέροντα των μονοπωλίων και των δύο πλευρών. Για αυτόν το λόγο και ο ελληνικός λαός πρέπει να καταδικάσει τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης, απαιτώντας καμία συμμετοχή της Ελλάδας στους σχεδιασμούς ΕΕ και ΝΑΤΟ.
Επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά ο ιμπεριαλιστικός αντιδραστικός χαρακτήρας της ΕΕ, η οποία επιτίθεται σε βάρος των λαών της Ευρώπης και πρωταγωνιστεί σε επιθετικούς σχεδιασμούς, προκειμένου να υπηρετήσει τα συμφέροντα του ευρωενωσιακού κεφαλαίου».
Σχέδια ενίσχυσης της ΝΑΤΟικής «Δύναμης Αντίδρασης»
Ο γγ της λυκοσυμμαχίας ανέφερε ότι στη Σύνοδο Κορυφής στην Ουαλία «θα συμφωνήσουμε σε ένα Σχέδιο Ετοιμότητας Δράσης (Readiness Action Plan), έτσι ώστε να κάνουμε το ΝΑΤΟ πιο ευκίνητο από ποτέ».
Σε αυτό το πλαίσιο, ανακοίνωσε την ενίσχυση της ήδη υπάρχουσας «Δύναμης Αντίδρασης» της λυκοσυμμαχίας, μέσα από τη δημιουργία μιας δύναμης «πολύ υψηλής ετοιμότητας».
Ο γγ του ΝΑΤΟ δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για το ακριβές μέγεθος της δύναμης, ωστόσο σύμφωνα με ΝΑΤΟική πηγή που επικαλούνται οι "Financial Times" θα αποτελείται από 4.000 στρατιώτες με δυνατότητα ανάπτυξης εντός 48 ωρών.
Σχέδια παραπέρα διείσδυσης σε Βαλκάνια και Ανατολική Ευρώπη
Την ίδια ώρα, την πρόθεση του ΝΑΤΟ για και πιο ενεργή εμπλοκή στην ουκρανική κρίση επιβεβαιώνουν οι δηλώσεις Ράσμουσεν για το ενδεχόμενο ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, ότι «η τρέχουσα πολιτική ηγεσία στο Κίεβο σκοπεύει, μετά τις βουλευτικές εκλογές στην Ουκρανία, να αλλάξει τη νομοθεσία σχετικά με το καθεστώς του αδέσμευτου κράτους».
Στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής της Ουαλίας εξάλλου, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των κρατών - μελών της λυκοσυμμαχίας με τους ομολόγους τους από τις 4 υποψήφιες προς ένταξη στο ΝΑΤΟ χώρες (Γεωργία, Μαυροβούνιο, Βοσνία - Ερζεγοβίνη, ΠΓΔΜ) με στόχο την παραπέρα διείσδυση στα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη.
Ελληνική συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς
Σε μία προσπάθεια να αναβαθμίσει της θέση της ελληνικής αστικής τάξης στην περιοχή αναλαμβάνοντας ενεργό ρόλο στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει τις αλλεπάλληλες επαφές της, ενόψει και της ΝΑΤΟικής Συνόδου Κορυφής.
Ο υπουργός Αμυνας, Δ. Αβραμόπουλος, συναντήθηκε σήμερα στο υπουργείο Αμυνας με τον Βρετανό πρέσβη στην Ελλάδα, Τζον Κίτμερ.
Πριν λίγες μέρες άλλωστε, ο Δ. Αβραμόπουλος συναντήθηκε στις ΗΠΑ με τον Αμερικανό ομόλογό του Τσακ Χέιγκελ και σύμφωνα με πληροφορίες συζητήθηκαν τα αιτήματα των ΗΠΑ για στάθμευση μη επανδρωμένων αεροσκαφών σε ελληνικά αεροδρόμια, καθώς και η επέκταση αρμοδιοτήτων δομών όπως η βάση της Σούδας.
 
Στρατεύματα της ουκρανικής αντιδραστικής κυβέρνησης (πηγή: ΑΡ)

Ουκρανία: Συνεχίζονται οι «συνομιλίες» στο φόντο της αιματοχυσίας στα Ανατολικά
Δημοσίευση: Δευ, 01/09/2014 - 12:38
Τελευταία Ενημέρωση: Δευ, 01/09/2014 - 12:38
Την ώρα που συνεχίζεται το αιματοκύλισμα του ουκρανικού λαού στα Ανατολικά, η «ομάδα επαφής» για την ουκρανική κρίση, αποτελούμενη από εκπροσώπους του Κιέβου, της Μόσχας και του ΟΑΣΕ συνέρχεται στο Μισνκ της Λευκορωσίας σήμερα, μία ημέρα αφού ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν αναφέρθηκε για πρώτη φορά στην ιδέα του καθορισμού μίας «κρατικής υπόστασης» για τις περιοχές των ρωσόφωνων στην ανατολική Ουκρανία.
Στο Μινσκ, ένας ή περισσότεροι εκπρόσωποι των ρωσόφωνων θα είναι παρόντες στις συνομιλίες της «Ομάδας επαφής», ανακοίνωσε ο Αντρέι Πουργκίν, «αναπληρωτής πρωθυπουργός» της «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ», η οποία έχει μονομερώς ανακηρυχθεί από τους ρωσόφωνους.
Λαβρόφ: Οι συνομιλίες του Μινσκ πρέπει να έχουν ως στόχο άμεση και άνευ όρων εκεχειρία
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα ότι οι ουκρανικές δυνάμεις πρέπει να αποσυρθούν από θέσεις από τις οποίες μπορούν να πλήξουν μη στρατιωτικούς στόχους στην ανατολική Ουκρανία και ότι οι σημερινές συνομιλίες της «ομάδας επαφής» για την Ουκρανία στο Μινσκ πρέπει να έχουν ως στόχο την επίτευξη άμεσης και άνευ όρων εκεχειρίας στην ανατολική Ουκρανία.

«Υπολογίζω πολύ στο ότι οι σημερινές συνομιλίες θα αφιερωθούν πάνω από όλα στο στόχο της επίτευξης συμφωνίας για άμεση και άνευ όρων εκεχειρία», είπε ο Λαβρόφ απευθυνόμενος σε φοιτητές στη Μόσχα.
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε επίσης ότι η Μόσχα δεν πρόκειται να πραγματοποιήσει στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία. «Δεν θα υπάρξει στρατιωτική επέμβαση, τασσόμαστε υπέρ της ειρηνικής διευθέτησης της σοβαρής αυτής κρίσης, αυτής της τραγωδίας», είπε.
Αναφερόμενος στις δυτικές κυρώσεις κατά της Μόσχας, δήλωσε ότι η Ρωσία θα υπερασπισθεί την οικονομία της, τους πολίτες και τις επιχειρήσεις της.   
Ετοιμάζει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας η ΕΕ
Την ίδια στιγμή, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ξεκινήσει την επεξεργασία πρότασης για την επιβολή νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας, η οποία κατηγορείται από τις δυτικές χώρες ότι έχει αναπτύξει στρατιωτικές δυνάμεις για την υποστήριξη των φιλορώσων αυτονομιστών της ανατολικής Ουκρανίας. Η Επιτροπή θα παρουσιάσει τα μέτρα αυτά στους Ευρωπαίους ηγέτες στο τέλος της εβδομάδας, ανάλογα με τις εξελίξεις επί του πεδίου.
Βυθίστηκε πλοίο του ουκρανικού ναυτικού στην Αζοφική θάλασσα
Δύο ναυτικοί αγνοούνται έπειτα από την επίθεση ρωσόφωνων κατά ουκρανικού περιπολικού σκάφους στην Αζοφική Θάλασσα, την Κυριακή, ενώ οκτώ Ουκρανοί ναυτικοί διασώθηκαν, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος της ουκρανικής συνοριοφυλακής.
«Το σκάφος βυθίστηκε. Κατορθώσαμε να διασώσουμε οκτώ ναύτες, χάρη στη βοήθεια άλλων σκαφών που έσπευσαν επί τόπου. Επτά από αυτούς έχουν τραυματισθεί ή έχουν υποστεί εγκαύματα. Δύο αγνοούνται. Οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίζονται», δήλωσε ο εκπρόσωπος.
«Έπειτα από ανάλυση της κατάστασης, πιστεύουμε ότι η επίθεση προήλθε από το σύστημα πυροβολικού, αλλά ακόμη δεν γνωρίζουμε τον τόπο από όπου προήλθαν τα πυρά», πρόσθεσε.
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.