Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

40ό Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»: Μαρτυρίες από την Παλαιστίνη στο χώρο ΑΕΙ - ΤΕΙ ‒ Για να καταδικαστεί το έγκλημα σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού (VIDEO - ΦΩΤΟ)


40ό ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Μαρτυρίες από την Παλαιστίνη στο χώρο ΑΕΙ - ΤΕΙ (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Βίντεο με τη συζήτηση

Δημοσίευση: Παρ, 19/09/2014 - 09:29
Τελευταία Ενημέρωση: Παρ, 19/09/2014 - 09:29
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον συγκέντρωσε η συζήτηση που διοργανώθηκε στο χώρο ΑΕΙ - ΤΕΙ για την Παλαιστίνη με τη συμμετοχή της Γενικής Ένωσης Παλαιστινίων Φοιτητών.
Ένα νεανικό κυρίως κοινό αποτελούμενο στην πλειοψηφία από φοιτητές και σπουδαστές είχε την ευκαιρία να ακούσει από πρώτο χέρι για την κατάσταση στην Παλαιστίνη και τον αγώνα του λαού της.
Για την ΚΝΕ, που την ενέταξε στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ, η πρωτοβουλία ήταν στην κατεύθυνση του να δυναμώσει η αλληλεγγύη ανάμεσα στη νεολαία της Ελλάδας και της Παλαιστίνης ενώ όπως ανακοινώθηκε, η Οργάνωση σχεδιάζει να δώσει συνέχεια το επόμενο διάστημα στις πρωτοβουλίες ενημέρωσης και αλληλεγγύης με εκδηλώσεις και άλλες πρωτοβουλίες μέσα στις σχολές, για να σταματήσει το έγκλημα εναντίον του Παλαιστινιακού λαού.
Εκ μέρους της Ένωσης Παλαιστινίων Φοιτητών έγινε εκτενής αναφορά στις γενικότερες εξελίξεις στην περιοχή και στα συμφέροντα που παίζονται σε βάρος των λαών.
Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά «ο πόλεμος στη Γάζα είναι ένα ακόμα επεισόδιο» στα εγκλήματα που διαχρονικά έχουν γίνει ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό.
Μεταξύ άλλων φώτισε πλευρές που δεν φτάνουν στις τηλεοπτικές οθόνες , όπως για το πόσο αδίστακτος μπορεί να είναι ο ιμπεριαλισμός αλλά και για την αντίσταση του λαού και της νεολαίας.
Πολλοί από τους νέους που παρακολούθησαν την εκδήλωση ζήτησαν να μάθουν περισσότερα για τη ζωή των Παλαιστινίων, ιδιαίτερα των νέων, αλλά και για το πώς μπορεί η ελληνική νεολαία να εκφράσει έμπρακτα την αλληλεγγύη της.
Από την πλευρά της Ένωσης Φοιτητών τονίστηκε κυρίως η ανάγκη ενημέρωσης για το τι πραγματικά συμβαίνει στην Παλαιστίνη, για το ότι δεν πρόκειται για μία διαμάχη στην οποία «το δίκιο βρίσκεται κάπου στη μέση» αλλά για λαό υπό κατοχή και κατακτητές.
Αναφέρθηκε και σε συγκλονιστικές μαρτυρίες για το πώς γίνεται αυτός ο άνισος πόλεμος, περιγράφοντας παιδιά που για να πάνε σχολείο, υφίστανται σωματικό έλεγχο από ισραηλινούς στρατιώτες, για μπλόκα που μεσολαβούν ανάμεσα στα σπίτια των φοιτητών και το πανεπιστήμιο.
«Ως ΚΝΕ δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να συμβάλλουμε με όλους τους τρόπους και ακόμα πιο δυνατά  
Για να δυναμώσει η αλληλεγγύη στον δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού.
  • Για να καταδικαστεί το έγκλημα σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού.
Θα συνεχίσουμε να δρούμε για να δυναμώσει η πάλη του λαού
  • Ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς της ΕΕ, του ΝΑΤΟ που όχι μόνο δεν διασφαλίζουν την ειρήνη όπως λένε αλλά σφαγιάζουν λαούς σε όλο τον κόσμο.
  • Ενάντια στα συμφέροντα των μονοπωλίων που οπλίζουν τα χέρια των δολοφόνων», τόνισε μιλώντας στην εκδήλωση ο Ανέστης Προυσανίδης, μέλος του Νομαρχιακού Συμβουλίου ΑΕΙ Αττικής της ΚΝΕ.
Σημείωσε η κυβέρνηση του Ισραήλ έχει τις «πλάτες» των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ ενώ πολιτικές, στρατιωτικές και οικονομικές σχέσεις μαζί της έχει αναπτύξει μαζί της και η ελληνική κυβέρνηση με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις ελληνοϊσραηλινές στρατιωτικές ασκήσεις προσομοίωσης και προετοιμασίας των πρόσφατων βομβαρδισμών που ματοκύλισαν τον παλαιστινιακό λαό.
Όπως τόνισε,
  • «η εγκληματική κυβέρνηση του Ισραήλ δεν είναι μόνη της, έτσι μόνος του δεν είναι και ο Παλαιστινιακός λαός και ο αγώνας του.
Δέχεται εδώ και δεκαετίες τη στήριξη και την αλληλεγγύη από λαούς και κινήματα σε όλο τον κόσμο».
Διαμόρφωση κειμένου, τίτλοι: Μποτίλια Στον Άνεμο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.