Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Γάζα: 2.133 νεκροί, 11.000 και πλέον τραυματίες, 18.000 κτήρια με σοβαρές ζημιές, 40.000 σπίτια ακατοίκητα, πάνω από 180.000 άστεγοι, ερείπια τα σχολεία και οι κλινικές ‒ Ο πληθυσμός υποφέρει από έλλειψη ρεύματος, νερού και από το διαλυμένο αποχετευτικό δίκτυο ‒ Επεκτείνουν τον εποικισμό τους οι Ιουδαιοναζί

Οι Ράμπο στήνουν οικισμούς

Παλαιστίνη: Δραματικός ο επίσημος απολογισμός της επίθεσης του Ισραήλ στη Γάζα
Δημοσίευση: Τρί, 02/09/2014 - 13:26
Τελευταία Ενημέρωση: Τρί, 02/09/2014 - 16:02

Μια εικόνα της δραματικής κατάστασης που βιώνει ο παλαιστινιακός λαός, στη Λωρίδα της Γάζας, μετά τις 52 ημέρες που διήρκεσε η ισραηλινή επέμβαση, δίνει ο επίσημος απολογισμός που έδωσε στη δημοσιότητα η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης και η Παλαιστινιακή Αρχή.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, 2.133 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από τις επιθέσεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η ΟΑΠ, ακόμη δεν έχει καταλήξει στον αριθμό των μικρών παιδιών που έχασαν τη ζωή τους καθώς η καταμέτρηση συνεχίζεται. Πάνω από 11 χιλιάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν.
Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς πάνω από 600 χιλιάδες άτομα (το ένα τρίτο του συνολικού πληθυσμού της Λωρίδας) αναγκάστηκαν να εκτοπιστούν.

Το σύνολο του πληθυσμού, υποφέρει από την έλλειψη ρεύματος, νερού και την καταστροφή του αποχετευτικού δικτύου.
Σύμφωνα με την έκθεση, 9.600 κτήρια κατεδαφίστηκαν, ενώ 7600 κτήρια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές. 40 χιλιάδες σπίτια είναι ακατοίκητα, 277 σχολεία υπέστησαν ζημιές.

Ανάμεσά τους και 136 σχολεία του ΟΗΕ.
10 νοσοκομεία και 7 σταθμοί πρώτων βοηθειών βομβαρδίστηκαν. 5 νοσοκομεία και 44 κλινικές έκλεισαν λόγω ζημιών. 16 ασθενοφόρα καταστράφηκαν. 23 γιατροί και νοσηλευτές σκοτώθηκαν και 83 τραυματίστηκαν.
Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί έπληξαν και θρησκευτικούς χώρους. Σύμφωνα με την έκθεση 70 τζαμιά δεν μπορούν πλέον να χρησιμοποιηθούν ενώ 197 υπέστησαν ζημιές.

Δέκα μουσουλμανικά νεκροταφεία κυριολεκτικά ανασκάφτηκαν από τις βόμβες. Δυο χριστιανικές εκκλησίες και ένα χριστιανικό νεκροταφείο επλήγησαν. 

 902
Πάνω από 180.000 άστεγοι στη Γάζα - Επεκτείνει τον εποικισμό το Ισραήλ
Δημοσίευση: Τρί, 02/09/2014 - 20:07
Μετά τα στοιχεία για την τραγική κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας, που έδωσε η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, σήμερα ήρθαν μερικά ακόμη από τον ΟΗΕ για την κατάσταση των αστέγων.
Έτσι, από τις αεροπορικές δολοφονικές επιδρομές του Ισραήλ εναντίον της Λωρίδας της Γάζας, έχουν μείνει άστεγοι περισσότεροι από 108.000 Παλαιστίνιοι. 

Το Γραφείο του ΟΗΕ για τον Συντονισμό Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (Ocha) εκτιμά ότι 18.000 οικιστικές μονάδες, που αντιπροσωπεύουν το 13% των κατοικιών στη Γάζα, έχουν καταστραφεί ή υποστεί σοβαρές ζημιές.
Την ίδια ώρα που οι Παλαιστίνιοι δεν έχουν ένα σπίτι να μείνουν, το Ισραήλ εξακολουθεί να προκαλεί.

Αυτήν τη φορά ανακοίνωσε την περασμένη Κυριακή, ότι θα προχωρήσει σε επέκταση του εβραϊκού οικισμού Ετζιόν, κοντά στη Βηθλεέμ. 

Γίνεται λόγος για 4.000 στρέμματα, δηλαδή επιπλέον κλοπή παλαιστινιακής γης, που έρχεται να προστεθεί στους άλλους εποικισμούς που σιγά - σιγά επιδιώκουν την εκδίωξη των Παλαιστινίων.

Τα εδάφη σε αυτήν την περιοχή είναι τμήμα αυτών που καταλήφθηκαν από το Ισραήλ κατά τον πόλεμο του 1967.

902
  • Τίτλοι, διαμόρφωση κειμένου, επιλογή εικόνων: Μποτίλια Στον Άνεμο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.