Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Κύπρος: Τρίτη αποστολή από το Ακρωτήρι ‒ Σε ετοιμότητα και η Πάφος ‒ Κυβερνητικός εκπρόσωπος: Είμαστε σε συνεχή επαφή με τις βρετανικές αρχές ‒ Συρία - Ιράκ: Συνεχίζονται οι μάχες και οι βομβαρδισμοί (2 VIDEO)

Κατεχόμενη
Συρία - Ιράκ: Αεροπλανοφόρο ΚΥΠΡΟΣ ‒ «Χερσαία» εμπλοκή προαναγγέλλει ο Ερντογάν (3 VIDEO) ‒ Το Μέτωπο Αλ Νόσρα απειλεί με αντίποινα τις χώρες που συμμετέχουν στις αεροπορικές επιδρομές

Τρίτη αποστολή από το Ακρωτήρι - Άδεια για χρήση και της βάσης «Α. Παπανδρέου»


Πράσινο φώς για χρησιμοποίηση και της Αεροπορικής Βάσης «Ανδρέας Παπανδρέου στη Πάφο, από πολεμικά αεροσκάφη ευρωπαϊκών χωρών για επιχειρήσεις πάνω και πίσω από το μέτωπο των συγκρούσεων με τους Τζιχαντιστές, άναψε η Λευκωσία.

Όπως αποκάλυψε από την εκπομπή του αντ1 Μέρα Μεσημέρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης σχετικό αίτημα υπέβαλαν ήδη Γαλλία και Γερμανία. Είμαστε σε συνεχή επαφή με τις βρετανικές αρχές, είπε.

Tα Βρετανικά Tornados διενήργησαν και τρίτη αποστολή από το Ακρωτήρι στο Ιρακ.
Συρία - Ιράκ: Συνεχίζονται οι μάχες και οι βομβαρδισμοί
Δημοσίευση: Τρί, 30/09/2014 - 14:35
Κούρδος Πεσμεργκά (πηγή: ΑΡ)
Δημοσίευση: Τρί, 30/09/2014 - 14:35
 
Οι κουρδικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επίθεση σε τρία μέτωπα εναντίον των «τζιχαντιστών» της οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος» στο βόρειο Ιράκ, ανακοίνωσαν αξιωματικοί των Πεσμεργκά των ενόπλων δυνάμεων των Κούρδων του ιρακινού Κουρδιστάν.
div align="left" class="MsoNormal" style="line-height: 150%; margin: 12pt 0.25in 0.0001pt; text-align: left;"> Οι επιχειρήσεις, οι οποίες άρχισαν πριν από τα χαράματα, διεξάγονται βορείως της πόλης της Μοσούλης, η οποία ελέγχεται από τους «τζιχαντιστές», νοτίως της πετρελαϊκής πόλης του Κιρκούκ και εναντίον μιας πόλης στα συριακά σύνορα, διευκρίνισαν.
Υψηλόβαθμος αξιωματικός διευκρίνισε ότι οι Πεσμεργκά εισήλθαν στην πόλη Ράμπια, στα συριακά σύνορα, αφού κατέλαβαν δύο χωριά, το Ας Σαουντίγια και το Μαχμουντίγια.
«Οι στρατιώτες δίνουν μάχη στο κέντρο της Ράμπια», το οποίο βρίσκεται σε απόσταση περίπου 100 χιλιομέτρων βορείως της Μοσούλης, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης του Ιράκ, διευκρίνισε.
Οι Πεσμεργκά, υποστηριζόμενοι με αεροπορικά μέσα, επιτέθηκαν επίσης στην πόλη Ζούμαρ, περίπου 60 χλμ από τη Μοσούλη και κοντά στη λίμνη του φράγματος της Μοσούλης.
Ο αξιωματικός, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομασθεί, δεν έδωσε λεπτομέρειες για τη φύση της αεροπορικής υποστήριξης.
Τα αεροσκάφη του ιρακινού στρατού πραγματοποιούν καθημερινές αποστολές πάνω από τη χώρα, ενώ αυτά της «Συμμαχίας των προθύμων» των ΗΠΑ, κυρίως αμερικανικά και γαλλικά, διεξάγουν στοχευμένες επιδρομές εναντίον εγκαταστάσεων του «Ισλαμικού Κράτους».
Οι Ράμπια και Ζούμαρ είναι δύο τοποθεσίες των οποίων τον έλεγχο πήραν οι κουρδικές δυνάμεις κατά την εκτεταμένη επίθεση που εξαπολύθηκε τον Ιούνη από το «Ισλαμικό Κράτος», το οποίο κατατρόπωσε τον ιρακινό στρατό, κυρίως στη Μοσούλη.
Δύο μήνες αργότερα, οι «τζιχαντιστές» μαχητές είχαν πραγματοποιήσει επίθεση εναντίον των θέσεων των Πεσμεργκά, οι οποίοι είχαν υποχρεωθεί να υποχωρήσουν.
Νοτιότερα, οι κουρδικές δυνάμεις ανακατέλαβαν χωριά γύρω από το Ντακούκ, τα οποία ελέγχονταν από τον Ιούνη από το «Ισλαμικό Κράτος». «Απελευθέρωσαν τα χωριά Σάαντ και Χάλεντ και πήραν τον πλήρη έλεγχο της ζώνης έπειτα από σκληρές μάχες», υπογράμμισε ο Κούρδος στρατηγός Βέστα Ρασούλ.
Ο ίδιος διευκρίνισε ότι οι Πεσμεργκά συναντούν ισχυρή αντίσταση καθώς προωθούνται προς έτερο χωριό, το Αλ-Ουάχντα, σε απόσταση 30 χιλιομέτρων νοτίως του Κιρκούκ.
Στόχους στη Συρία βομβαρδίζουν οι ΗΠΑ
Τα περίχωρα της κουρδικής πόλης της Συρίας Άιν Αλ Άραμπ (Κομπανί στα κουρδικά) έπληξε τα χαράματα η «Συμμαχία των Πρωθύμων» των ΗΠΑ, καθώς οι «τζιχαντιστές» του «Ισλαμικού Κράτους» βρίσκονται πλέον στα πρόθυρά της.
Όπως έγινε γνωστό από τη μη κυβερνητική οργάνωση «Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», το κέντρο της Κομπανί επλήγη για πρώτη φορά από τις ρουκέτες των «τζιχαντιστών» του «Ισλαμικού Κράτους», οι οποίοι βρίσκονται από τη Δευτέρα σε απόσταση 5 χιλιομέτρων από την τρίτη μεγαλύτερη κουρδική πόλη της Συρίας.
Σχεδόν 20 ρουκέτες, οι οποίες εκτοξεύθηκαν τη Δευτέρα από τους «τζιχαντιστές» εναντίον του κέντρου της πόλης, στοίχισαν τη ζωή σε τρεις ανθρώπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.