Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

«Εργατικά» ατυχήματα: Ποιος πριονίζει το κλαδί; ‒ Σωματεία: Υπονόμευση της ανθρώπινης ασφάλειας και ζωής για τα συμφέροντα του κεφαλαίου ‒ Τίποτα δεν είναι τυχαίο!

Φωτό: Σπύρος Τσακίρης

Καταγγέλλουν το θανάσιμο τραυματισμό ναυτεργάτη
Νέο εργατικό «ατύχημα» στο Ηράκλειο
Ανακοίνωση - καταγγελία για το θανάσιμο τραυματισμό του ναυτεργάτη Δ. Γαλανού, σε εργατικό «ατύχημα» που έγινε τη Δευτέρα πάνω στο ρυμουλκό πλοίο «Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», (βλέπε από Μποτίλια: Εργοδοτικό ευτύχημα - Εργατικό δυστύχημα: Νεκρός οικοδόμος από ηλεκτροπληξία, νεκρός ναυτικός σε ρυμουλκό) στη διάρκεια αποκατάστασης κάβων και συρματόσχοινων, μετά από ρυμούλκηση πλοίου από το Σουέζ στον Πειραιά, εξέδωσαν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ και ΠΕΠΡΝ.
Όπως σημειώνουν,
  • «κατ' επανάληψη έχουμε καταγγείλει την υπονόμευση της ανθρώπινης ασφάλειας και ζωής που έχουν δημιουργήσει οι μειωμένες οργανικές συνθέσεις σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με αποτέλεσμα τα εξαντλητικά ωράρια εργασίας, την εντατικοποίηση της δουλειάς, για την αύξηση του βαθμού εκμετάλλευσης των ναυτεργατών, των εργαζομένων για τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Αυτή η πολιτική έχει οικοδομήσει εργασιακές συνθήκες "γκέτο".
Ατύχημα σε οινοποιείο
Στο μεταξύ, τέσσερα άτομα έπαθαν εγκαύματα από καυστική ποτάσα σε οινοποιείο στην περιοχή της Παλιανής Ηρακλείου Κρήτης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το εργατικό «ατύχημα» προκλήθηκε κατά τη διαδικασία καθαρισμού των δεξαμενών στις εγκαταστάσεις του οινοποιείου της ΕΑΣ Ηρακλείου, όταν για άγνωστο λόγο έσπασε λάστιχο με καυστική ποτάσα και τους περιέλουσε.
Τα τέσσερα άτομα, ηλικίας 29, 40, 41 και 46 χρόνων, μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Δύο από αυτούς νοσηλεύονται στη ΜΕΘ, με εγκαύματα σε όλο τους το σώμα. Το νέο εργατικό «ατύχημα» καταγγέλλει με ανακοίνωση η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ.

Το σημείο που έγινε το νέο εργατικό ατύχημα
Ηράκλειο: Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για το εργατικό ατύχημα στη Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΦΩΤΟ)
Δημοσίευση: Τρί, 26/08/2014 - 21:31
Να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι υπαίτιοι για το νέο εργατικό «ατύχημα» που έγινε σήμερα το πρωί στο εργοστάσιο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου (ΕΑΣΗ) απαιτεί η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ.
Υπογραμμίζει ότι στην ΕΑΣΗ «έχουν εφαρμοστεί από την εργοδοσία όλα τα αντεργατικά μέτρα κάνοντας τους εργαζόμενους λάστιχο» και υπενθυμίζει ότι «δεν έχει περάσει ούτε χρόνος από το θανατηφόρο εργατικό «ατύχημα» στις 17-10-2013 στις εγκαταστάσεις της ΕΑΣΗ στις Μαλάδες».
Στο εργατικό ατύχημα τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα έχοντας υποστεί εγκαύματα από καυστική ποτάσα και προκλήθηκε κατά τη διαδικασία καθαρισμού των δεξαμενών, όταν για άγνωστο λόγο έσπασε λάστιχο με καυστική ποτάσα και τους περιέλουσε.
Ολόκληρη η ανακοίνωση της Γραμματείας Ηρακλείου του ΠΑΜΕ είναι η εξής:
«Η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο το νέο εργατικό «ατύχημα» που έλαβε χώρα σήμερα το πρωί στο εργοστάσιο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου (ΕΑΣΗ) που βρίσκεται στην Αυγενική και απαιτεί να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι αίτιοι. Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το αίμα του εργαζομένου στις Μοίρες που τάφηκε σήμερα, ήρθε το πολύ σοβαρό «ατύχημα» στην ΕΑΣΗ.
Τίποτα δεν είναι τυχαίο!
Μέσα σε ένα χρόνο στην ΕΑΣΗ έχουν εφαρμοστεί από την εργοδοσία όλα τα αντεργατικά μέτρα κάνοντας τους εργαζόμενους λάστιχο: αφού τους είχαν μήνες απλήρωτους, από το καλοκαίρι του 2013 ξεκίνησαν οι απολύσεις αρχικά στο σούπερ μάρκετ και μετά σε όλες τις ειδικότητες φτάνοντας να γίνουν πάνω από 70 μαζικές - παράνομες απολύσεις.

Όπως έχουμε καταγγείλει από τις αρχές του καλοκαιριού, κανείς από τους απολυμένους δεν έχει πάρει όλα τα χρήματα (αποζημίωση, δεδουλευμένα, κλπ) αλλά και στους εργαζόμενους αφού έγιναν οι «απαραίτητες» μειώσεις της τάξης του 30 - 40% προκειμένου να προχωρήσει το σχέδιο «εξυγίανσης» της Τράπεζας Πειραιώς και της Διοίκησης της ΕΑΣΗ, οφείλονται δεδουλευμένα τουλάχιστον 7 μηνών!!
Μέσα σε αυτές τις συνθήκες- δεν έχει περάσει ούτε χρόνος από το θανατηφόρο εργατικό «ατύχημα» στις 17 - 10 - 2013 στις εγκαταστάσεις της ΕΑΣΗ στις Μαλάδες.
Και τώρα το έγκλημα συνεχίζεται! Μα πώς να μην συνεχίζεται όταν απουσιάζουν από την επιχείρηση - μιας και απολύθηκαν- μια σειρά από ειδικότητες όπως χημικός και αρμόδιοι τεχνικοί για εξειδικευμένες εργασίες.

Όταν δεν τηρούνται στοιχειώδη μέτρα υγιεινής- ασφάλειας, δεν υπάρχουν τεχνικοί εργασίας, δεν υπάρχουν ΜΑΠ (μέσα ατομικής προστασίας απλά ή για εξειδικευμένη εργασία), δεν υπάρχει το εξειδικευμένο προσωπικό!!
Όπως διαπίστωσαν από κοντά μέλη της Γραμματείας που έσπευσαν στο χώρο του εργοστασίου φαίνεται ότι οι 3 εργαζόμενοι που τους έλουσε καυστική ποτάσα με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό τους, δεν είχαν την ειδίκευση για την εργασία που βρέθηκαν να εκτελούν (καθαρισμός δεξαμενής με καυστικά χημικά).
Οι κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών και ιδιαίτερα οι συγκυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων φέρουν ακέραια την ευθύνη για τις δολοφονίες ουσιαστικά στους χώρους δουλειάς, (που αυξάνονται παρά τη μείωση των εργαζομένων λόγω απολύσεων), διότι με την αποδυνάμωση των επιθεωρήσεων εργασίας έλυσαν τα χέρια των εργοδοτών που στο όνομα του κέρδους δε διστάζουν μπροστά σε τίποτα.
Καλούμε τους εργαζομένους στην ΕΑΣΗ αλλά και παντού:
  • Να μην κλείνουν τα μάτια τους μπροστά σε αυτά τα γεγονότα. Δεν είναι η «κακιά στιγμή», δεν φταίει η μοίρα μας. Πρόκειται για δολοφονίες, για εγκλήματα για τα οποία κανείς δεν θα λογοδοτήσει αν δεν το απαιτήσουμε ΕΜΕΙΣ!
  • Καμία υποχώρηση στην εργοδοσία ούτε για μισθούς ούτε για δικαιώματα και προπάντων για την ζωή μας, για τις συνθήκες που δουλεύουμε, την υγιεινή και ασφάλεια.
  • Να συσπειρωθούν στα σωματεία,
  • Να τα κάνουν όπλο τους στον αγώνα ενάντια στην αδίστακτη εργοδοσία, να συστρατευτούν με το ΠΑΜΕ,
  • Να απατήσουν παντού ολοκληρωμένα μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια,
  • καμία απόλυση που φέρνει εντατικοποίηση της δουλειάς γι' αυτούς που μένουν και ανεργία για τους απολυμένους.
Η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ εύχεται περαστικά και γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες και κουράγιο και δύναμη στις οικογένειες τους. Θα βρισκόμαστε στο πλευρό τους για ότι χρειαστεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.