Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Γάζα: Οι ιουδαιοναζί συνεχίζουν τη σφαγή ‒ 35 αεροπορικές επιδρομές χθες (19/8/2014). 20 νεκροί άμαχοι (ανάμεσά τους πάλι παιδιά και βρέφη), 120 τραυματίες ‒ Νετανιάχου: «Καμία επιχείρηση και κανένας στόχος δεν θα πρέπει να αποκλείεται» ‒ ΗΠΑ: «Ανησυχούμε, αλλά το Ισραήλ αυτοαμύνεται» ‒ Το χρονικό του πολέμου στη Γάζα: Uncut απο το RT, VIDEO (Ανανέωση)


Νέο λουτρό αίματος στη Γάζα - Ξανά οι άμαχοι στο στόχαστρο του Ισραήλ (ΦΩΤΟ)
Δημοσίευση: Τετ, 20/08/2014 - 08:10
Ανανέωση: Τετ, 20/08/2014 - 23:01
2η Ανανέωση Μποτίλιας: Πεμ, 21/08/2014 - 00:36
(Αρχική δημοσίρευση Μποτίλιας: Τετ, 20/08/2014 - 10:24)
Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η επίθεση του Ισραήλ κατά της Γάζας με στόχο κυρίως αμάχους, ενώ ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου ξεκαθάρισε σήμερα το βράδυ πως θα προχωρήσει αδίστακτα σε κλιμάκωση της στρατιωτικής επέμβασης στη Λωρίδα της Γάζας, υποστηρίζοντας ότι «καμία επιχείρηση και κανένας στόχος δεν θα πρέπει να αποκλείεται».

Στη διάρκεια νέου τηλεοπτικού διαγγέλματος, ο Νετανιάχου εξίσωσε τη «Χαμάς»... με το «Ισλαμικό Κράτος», υποστηρίζοντας ότι είναι «κλαδιά του ίδιου δέντρου».

Απείλησε με νέα αδίστακτη σφαγή τον Παλαιστινιακό λαό, λέγοντας ότι η επιχείρηση «Προστατευτική Αιχμή», που ξεκίνησε στις 8 Ιούλη, δεν θα σταματήσει «εάν δεν επιτευχθεί ο στόχος ασφάλειας όλων των πολιτών».

Ενώ δικαιολόγησε την απόπειρα δολοφονίας κατά του στρατιωτικού διοικητή της «Χαμάς», Μοχάμεντ Ντέιφ, που έγινε το βράδυ της Τρίτης, λέγοντας πως είναι «νόμιμος στόχος» και ότι «του αξίζει να πεθάνει όπως ο (αρχηγός της "Αλ Κάιντα") Μπιν Λάντεν».
Ωστόσο, τα ισραηλινά βομβαρδιστικά κατάφεραν αντί του Ντέιφ να δολοφονήσουν την 27χρονη σύζυγό του Ουιντάντ, και τον επτάμηνο γιο του.

Όπως έκαναν αργότερα, μέσα σε λιγότερο από ένα 24ωρο, σκοτώνοντας τουλάχιστον άλλους 20 Παλαιστίνιους αμάχους (ανάμεσά τους και πάλι παιδιά και βρέφη).

Επιπλέον, οι νέες βόμβες των Ισραηλινών τραυμάτισαν πάνω από 120 Παλαιστίνιους. Πλέον οι νεκροί ξεπερνούν τους 2.000, από την έναρξη της επιχείρησης «Προστατευτική Αιχμή».
Εκπρόσωπος της «Χαμάς» αρνήθηκε ότι ο Μοχάμεντ Ντέιφ σκοτώθηκε στον επίμαχο βομβαρδισμό, σημειώνοντας ότι πρόκειται απλώς για την 6η απόπειρα δολοφονίας από το 2002.
Κάλεσε ωστόσο τους κατοίκους της Γάζας να παραστούν στην κηδεία της γυναίκας και του παιδιού του Ντέιφ και να διαδηλώσουν κατά των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής.

Η Χαμάς ανακοίνωσε ότι το βράδυ της Τρίτης σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής η σύζυγος και η κόρη του στρατιωτικού διοικητή της Χαμάς Μοχάμεντ Ντεΐφ.
Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς απείλησε να στοχεύσει με ρουκέτες το διεθνές αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν κοντά στο Τελ Αβίβ και προειδοποίησε τις διεθνείς αεροπορικές εταιρείες να αποφεύγουν αυτόν τον προορισμό.
Νωρίτερα η Χαμάς είχε εκτοξεύσει ρουκέτες κατά θέσεων στο νότιο Ισραήλ και στην περιοχή του Τελ Αβίβ και μια ρουκέτα κατά του αεροδρομίου, χωρίς να αναφερθούν θύματα.
Στο μεταξύ ο ισραηλινός στρατός προειδοποίησε τους Ισραηλινούς που κατοικούν σε απόσταση έως 80 χιλιομέτρων από τα σύνορα με τη Γάζα, πέρα του Τελ Αβίβ, να ανοίξουν τα καταφύγια.
Σύμφωνα με τους Παλαιστίνιους το Ισραήλ εξαπέλυσε την Τρίτη 35 αεροπορικές επιδρομές, μια εκ των οποίων είχε στόχο ένα σπίτι και προκάλεσε το θάνατο ενός 2χρονου κοριτσιού και της μητέρας του.
Στο Κατάρ και την Αίγυπτο ο Αμπάς
Ο επικεφαλής παλαιστίνιος διαπραγματευτής στο Κάιρο, Αζάμ-αλ Αχμέντ δήλωσε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης ότι οι συνομιλίες των παλαιστινίων και των ισραηλινών για κατάπαυση του πυρός στη σύγκρουση της Λωρίδας της Γάζας απέτυχαν και οι αντιπροσωπεία τους αναχωρεί από την Αίγυπτο.
«Η εκεχειρία είναι νεκρή και το Ισραήλ είναι υπεύθυνο», δήλωσε ο Αζάμ αλ-Αχμέντ, επικεφαλής της παλαιστινιακής αντιπροσωπείας που συμμετείχε στις έμμεσες διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ στο Κάιρο
Μιλώντας αμέσως μετά τη λήξη τα μεσάνυχτα της 24ωρης εκεχειρίας, ο Αζάμ αλ-Αχμέντ που είναι στενός σύμβουλος του παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς, δήλωσε ότι «το Ισραήλ ματαίωσε τις επαφές που θα μπορούσαν να φέρουν την ειρήνη (...) υπήρχε μια ισραηλινή απόφαση να οδηγήσει σε αποτυχία τις συνομιλίες του Καΐρου».
Και το Ισραήλ απέσυρε τους δικούς του αντιπροσώπους από την Αίγυπτο με πρόσχημα την εκτόξευση ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας κατά του ισραηλινού εδάφους.

Παρά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων, ο Παλαιστίνιος πρόεδρος, Μαχμούτ Αμπάς, δεν σταμάτησε τις προσπάθειες για την εξεύρεση συμφωνίας που θα τερματίσει την ισραηλινή ιμπεριαλιστική επίθεση.

Σήμερα βρέθηκε στην Ντόχα του Κατάρ για συνομιλίες με τον Καταριανό εμίρη, σεΐχη Τάμιμ Μπεν Χάμαντ αλ Τάνι, ενώ δεν αποκλειόταν και μία συνάντηση με τον εξόριστο ηγέτη της «Χαμάς» Χάλεντ Μεσάαλ.

Πριν από την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων και της εκεχειρίας, ο Αμπάς είχε ανακοινώσει ότι την Παρασκευή θα μεταβεί στο Κάιρο, στο πλαίσιο επίσημης διήμερης επίσκεψης κατά την οποία έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο, Αμπντέλ Φατάχ Σίσι.

Το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών, εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση με την οποία καλεί τους Ισραηλινούς και τους Παλαιστινίους να επαναλάβουν τις διαπραγματεύσεις στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα.
Από την αυτοάμυνα των ναζί
ΗΠΑ
Στο μεταξύ η διπλωματία των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι είναι «πολύ ανήσυχη» για την παραβίαση της εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας και επέρριψε την ευθύνη για αυτήν την εξέλιξη στην ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς.

«Είμαστε πολύ ανήσυχοι για αυτό που συνέβη σήμερα, καταδικάζουμε την επανάληψη της εκτόξευσης ρουκετών και, όπως έχουμε πει, το Ισραήλ διατηρεί το δικαίωμα στην αυτοάμυνα έναντι των επιθέσεων αυτών», είπε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μαρί Χαρφ.

Η εκπρόσωπος της αμερικανικής διπλωματίας έκρινε ότι η «Χαμάς είναι υπεύθυνη για την ασφάλεια στη Γάζα» και υπενθύμισε πως «οι εκτοξεύσεις ρουκετών έγιναν από τη Γάζα».


  • «Καλούμε να τερματιστούν αμέσως οι εκτοξεύσεις ρουκετών και να ξαναρχίσουν οι συνομιλίες με στόχο μια εκεχειρία», συνέχισε η εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, εκφράζοντας την ελπίδα αυτή να είναι πιο «μακρόχρονη», ή εν ανάγκη να πρόκειται για μια «παράταση της προσωρινής εκεχειρίας». 
NOOZ

Το χρονικό του πολέμου στη Γάζα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.