Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Ουκρανία: Συνεχίζεται το έγκλημα της κυβέρνησης στο Ντονέτσκ ‒ Τουλάχιστον 34 νεκροί σε 24 ώρες ‒ Άμαχοι τρέπονται σε φυγή ‒ 18 μέρες χωρίς νερό το Λουγκάνσκ ‒ Συγκομιδή: 500.000 τόνοι λιγότερα σιτηρά (ΦΩΤΟ - VIDEO)

Ουκρανία: Συνεχίζεται το έγκλημα της κυβέρνησης στο Ντονέτσκ
Δημοσίευση: Τετ, 20/08/2014 - 16:42
Τριάντα τέσσερις άμαχοι σκοτώθηκαν μέσα σε 24 ώρες σε μάχες ανάμεσα στους ρωσόφωνους και τον ουκρανικό στρατό στην περιοχή της πόλης Ντονέτσκ, ενώ άλλα 29 πρόσωπα τραυματίστηκαν, όπως ανακοίνωσε σήμερα η τοπική κυβέρνηση.
«Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών, 34 κάτοικοι της περιοχής σκοτώθηκαν σε μάχες, ενώ 29 ακόμη υπέστησαν τραύματα λιγότερο ή περισσότερο σοβαρά», σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η τοπική κυβέρνηση.
Σφοδρές μάχες αναφέρθηκαν στην πόλη, την οποία ελέγχουν οι ρωσόφωνοι, και στα ανατολικά της προάστια. Οι αρχές του Ντονέτσκ ανέφεραν ότι συνεχίζουν να μαίνονται μάχες με χρήση πυροβολικού.
Το υπουργείο Εσωτερικών στο Κίεβο είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι εννέα στρατιώτες σκοτώθηκαν όταν οι κυβερνητικές δυνάμεις και η «ταξιαρχία εθελοντών του Ντονμπάς» (η οποία αποτελείται κυρίως από νεοναζιστές από την Ουκρανία και άλλες χώρες) ανακατέλαβαν από τους ρωσόφωνους τον Ιλοβάισκ, έναν σημαντικό σιδηροδρομικό κόμβο ανατολικά του Ντονέτσκ.
Δεν είναι σαφές εάν οι εννέα στρατιώτες αυτοί συμπεριλαμβάνονται στον απολογισμό τον οποίο έδωσαν στη δημοσιότητα οι τοπικές αρχές.
Η πόλη Λουγκάνσκ στο μεταξύ παραμένει χωρίς υδροδότηση και ηλεκτροδότηση για δέκατη όγδοη συνεχή ημέρα, όπως ανακοίνωσε το δημοτικό της συμβούλιο.
Η ρωσική αυτοκινητοπομπή με ανθρωπιστική βοήθεια η οποία προορίζεται για το Λουγκάνσκ, περιμένει να περάσει τα σύνορα με την Ουκρανία εδώ και σχεδόν μία εβδομάδα.
Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι ο έλεγχος από τελωνειακούς στο φορτίο των οχημάτων αυτών δεν πρόκειται να ξεκινήσει πριν η Μόσχα στείλει στο Κίεβο μια πλήρη απογραφή του.
Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού έχει λάβει μόνον έναν κατάλογο εκπροσώπων διεθνών οργανισμών που θα συνοδεύσουν την αυτοκινητοπομπή στην πόλη Λουγκάνσκ, είπε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Αντρίι Λισένκο, σύμφωνα με το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων «Interfax».
Ο Λισένκο εξάλλου επέμεινε ότι η ΔΕΕΣ δεν έχει ακόμη λάβει εγγυήσεις από τους ρωσόφωνους για την ασφαλή διέλευση της αυτοκινητοπομπής με τη ρωσική ανθρωπιστική βοήθεια από τις περιοχές τις οποίες ελέγχουν εκείνοι.
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι η αυτοκινητοπομπή θα ξεκινήσει μόλις επιτευχθεί μια συμφωνία με την Ουκρανία και τον Ερυθρό Σταυρό.
Άμαχοι τρέπονται σε φυγή
 ΑΘΗΝΑ 19/08/2014

Στο μεταξύ στο Ντονέτσκ πολλοί κάτοικοι της πόλης τράπηκαν σε άτακτη φυγή από μια περιοχή κοντά στο αρχηγείο των ρωσόφωνων αυτονομιστών ανταρτών που πρόσκεινται στη Μόσχα, έπειτα από έναν βομβαρδισμό του ουκρανικού πυροβολικού, ενώ αυτοκίνητα με ενόπλους κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα στους δρόμους.
Τα αυτοκίνητα με ενόπλους παραβίαζαν φωτεινούς σηματοδότες, ενώ καταστηματάρχες έσπευδαν να κλείσουν τα μαγαζιά τους εσπευσμένα μετά το βομβαρδισμό του ουκρανικού πυροβολικού, για πρώτη φορά στο προπύργιο των αυτονομιστών, σύμφωνα με ανταποκριτές του Reuters.
Στο κέντρο της πόλης ξέσπασε μάχη ανάμεσα σε αντάρτες και μια ομάδα ενόπλων.
Δεν ήταν σαφές εναντίον ποιου ενεπλάκησαν οι αυτονομιστές μαχητές, καθώς δεν υπήρχαν ενδείξεις περί παρουσίας του ουκρανικού στρατού στην πόλη.
Ρεπορτάζ του Russia Today


Περισυνελέγησαν 17 σοροί προσφύγων
Οι ουκρανικές αρχές έχουν περισυλλέξει 17 σορούς θυμάτων από τα συντρίμμια της αυτοκινητοπομπής που μετέφερε εσωτερικά εκτοπισμένους αμάχους και επλήγη από ρουκέτες και όλμους τη Δευτέρα, σύμφωνα με επικαιροποιημένο απολογισμό.
Οι έξι από τους εκτοπισμένους αμάχους που επέβαιναν στα λεωφορεία της αυτοκινητοπομπής και τραυματίστηκαν στο βομβαρδισμό έχουν εισαχθεί σε νοσοκομεία.
Εξ αυτών οι τρεις βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, όπως διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας και Άμυνας της Ουκρανίας, Αντρίι Λισένκο.
Ρεπορτάζ του Press TV

Τεράστια οικονομική καταστροφή
Εξαιτίας των μαχών, θα χαθεί περίπου το 15% της συγκομιδής σιτηρών στο Ντονμπάς (σ.σ. και όχι το 15% της συνολικής παραγωγής της χώρας, όπως είχαν μεταδώσει νωρίτερα το Interfax και το Reuters εκ παραδρομής), 500.000 τόνους, περίπου, βάσει υπολογισμών του Reuters.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.