Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Αλεξάνδρα Μπαλού για ΓΣΕΕ με πρωθυπουργό: Σε όλες τις μέχρι σήμερα συναντήσεις δεν άλλαξε τίποτα προς το συμφέρον των εργαζομένων (AUDIO) ‒ ΠΑΜΕ-Δελτίο Τύπου: Ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός, με όλες του τις συνιστώσες, εδώ και 10ετίες είναι μέρος του προβλήματος

Δημοσίευση: Παρ, 29/08/2014 - 21:51
Συνέντευξη της Αλ. Μπαλού για τη συνάντηση της ΓΣΕΕ με τον πρωθυπουργό (AUDIO)

Για την επερχόμενη συνάντηση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ με τον πρωθυπουργό, την Δευτέρα 1 Σεπτέμβρη, το ρόλο της ΓΣΕΕ και την απάντηση που πρέπει να δώσουν οι εργαζόμενοι, μίλησε στο webradio του 902.gr, η Αλεξάνδρα Μπαλού, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ.


Δελτίο Tύπου του ΠΑΜΕ για τη συνάντηση κυβέρνησης, ΓΣΕΕ και εργοδοτικών φορέων
Δημοσίευση: Παρ, 29/08/2014 - 16:08
Τελευταία Ενημέρωση: Παρ, 29/08/2014 - 16:14
Σε δελτίο τύπου του για τη συνάντηση κυβέρνησης, ΓΣΕΕ και εργοδοτικών φορέων το ΠΑΜΕ τονίζει:
«Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ θα συναντηθεί για μια ακόμη φορά (την Δευτέρα μετά από πρόσκληση του πρωθυπουργού) με την κυβέρνηση.
Αντί να παπαγαλίζει όπως και στις προηγούμενες συναντήσεις τα παραμύθια περί της στήριξης μιας ανάπτυξης κατεύθυνσης με πιο λαϊκά χαρακτηριστικά που δήθεν μέσω αυτής θα ξεπεραστούν τα λαϊκά προβλήματα, αντί να ισχυρίζεται και να προβάλλει αιτήματα περί πιο δίκαιας κατανομής του βάρους της κρίσης θα ήταν καλύτερο για την εργατική τάξη να απαιτήσει:
  • Την επαναφορά των μισθών στα προ της μείωσης επίπεδα και την υπογραφή ΕΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς και στα μεροκάματα.
  • Να απαιτήσει την ενιαία αύξηση των επιδομάτων ανεργίας και την επέκταση τους σε κάθε άνεργο για όλη την διάρκεια της ανεργίας.
  • Να απαιτήσει την κατάργηση όλων των νόμων που ψηφίστηκαν τα τελευταία χρόνια και δεν άφησαν τίποτα όρθιο στα ασφαλιστικά - εργασιακά δικαιώματα - στους μισθούς και τις συντάξεις.
  • Να απαιτήσει την άμεση και γενναία χρηματοδότηση των Νοσοκομείων, των σχολείων, των Πανεπιστημίων και την κάλυψη με μόνιμο προσωπικό των χιλιάδων ελλείψεων σε προσωπικό καθώς και των υποδομών που λείπουν.
  • Να απαιτήσει την ανυπακοή σε κάθε απαίτηση και υπόδειξη από τα μονοπώλια και τους πολιτικούς τους εκπροσώπους στην ΕΕ και την άμεση ανάκληση των χαρατσιών και των αντιλαϊκών ρυθμίσεων για τα δάνεια των τραπεζών κλπ.
Επειδή όμως ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός μαζί με όλες του τις συνιστώσες εδώ και 10ετίες είναι μέρος του προβλήματος, οι εργαζόμενοι χωρίς χάσιμο χρόνου πρέπει να οργανώσουν την πάλη τους για να αντιμετωπίσουν τη νέα αντιλαϊκή επίθεση που θα ξεδιπλωθεί ανεξάρτητα από το τι θα ειπωθεί στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ της κυβέρνησης, του ΣΕΒ, των μεγαλοξενοδόχων και των μεγαλεμπόρων και του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού». 

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.