Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Ιουδαιοναζί*: Πάνω από 800 τα θύματα που σφαγίασαν στη Λωρίδα της Γάζας ‒ Στόχοι τους νοσοκομεία και σχολεία ‒ Το 44% του εδάφους είναι μη προσβάσιμο ‒ Εντός ολίγου οι κάτοικοι του παλαιστινιακού θύλακα δεν θα έχουν τρόφιμα (4 VIDEO-17 ΦΩΤΟ)

Πάνω από 800 οι νεκροί στη Λωρίδα της Γάζας - Σφαγή αμάχων σε σχολείο του ΟΗΕ


Δημοσίευση: Παρ, 25/07/2014 - 09:23
Μωρά που τραυματίστηκαν από την επίθεση στο σχολείο του ΟΗΕ (πηγή AP)
Στο αίμα συνεχίζει να πνίγει τη Λωρίδα της Γάζας ο ισραηλινός στρατός, χτυπώντας σχολεία, νοσοκομεία και καταφύγια προσφύγων.
Από την έναρξη των επιχειρήσεων, οι Παλαιστίνιοι μετρούν πάνω από 800 νεκρούς.
Το Ισραήλ δε δίστασε να πλήξει την Πέμπτη ένα σχολείο που λειτουργεί υπό την αιγίδα του ΟΗΕ ως καταφύγιο για εκατοντάδες εκτοπισμένους Παλαιστινίους, στην Μπέιτ Χανούν.
Από τη συγκεκριμένη επίθεση σκοτώθηκαν τουλάχιστον 16 άνθρωποι, ανάμεσά τους επτά παιδιά, και 200 τραυματίστηκαν. Σύμφωνα με μαρτυρίες, στα θύματα είναι και ένα βρέφος. Στους νεκρούς συγκαταλέγονται και εργαζόμενοι των υπηρεσιών του ΟΗΕ. 
Οι εικόνες είναι συγκλονιστικές. Το αίμα σχημάτισε λίμνες στο πάτωμα και στα θρανία. Δεκάδες άνθρωποι έτρεχαν έντρομοι να σωθούν. Τα σωστικά συνεργεία προσπαθούσαν να απομακρύνουν τους τραυματίες και τα νοσοκομεία γέμισαν.
Πρόκειται για την τέταρτη φορά που πλήττονται εγκαταστάσεις του ΟΗΕ.
Την Πέμπτη, η Βαλερί Αμμός, επικεφαλής του ανθρωπιστικού τομέα του ΟΗΕ είπε ότι είναι ζωτικής σημασίας να υπάρξει άμεση κατάπαυση του πυρός.
"Έχουμε περισσότερους από 118.000 ανθρώπους οι οποίοι έχουν βρει καταφύγιο σε σχολεία του ΟΗΕ. Τα αποθέματα τροφής τελειώνουν, όπως και το πόσιμο νερό".
Πρόσθεσε ότι το 44% του εδάφους της Γάζας είναι μη προσβάσιμο και οι κάτοικοι του παλαιστινιακού θύλακα εντός ολίγου δεν θα έχουν πρόσβαση σε τρόφιμα.
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Νετανιάχου δήλωσε την Πέμπτη ότι λυπάται για τους θανάτους των αμάχων, σημειώνοντας ότι "η ευθύνη ανήκει στη Χαμάς".

Και άλλες επιθέσεις 

Αργότερα, μία αεροπορική επιδρομή είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 7 ανθρώπων, στην πλειονότητά τους παιδιών, σε μια περιοχή μεταξύ των πόλεων Ράφα και Χαν Γιούνες, στο βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα.

Λίγες ώρες μετά, ο βομβαρδισμός ενός τομέα που βρίσκεται πλησίον ενός νοσοκομείου στα ανατολικά της πόλης της Γάζας είχε ως αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του ένα άρρωστο παιδί και να τραυματιστούν 30 άνθρωποι, ενώ άλλοι 4 άλλοι άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μια αεροπορική επιδρομή στη Χαν Γιούνες.

Προκλητικά ψεύδη από το Ισραήλ
Το Ισραήλ ισχυρίστηκε ότι απάντησε σε εχθρικά πυρά και πως είχε προειδοποιήσει τους πολίτες να φύγουν, ενώ άφησε και υπονοούμενα ότι μπορεί να έπεσε ρουκέτα από τη Χαμάς. Τους ισχυρισμούς αυτούς διαψεύδουν οι μαρτυρίες του προσωπικού του ΟΗΕ.
Ο εκπρόσωπος της UNRWA, Κρις Γκάνες, δήλωσε ότι είχαν δοθεί στον ισραηλινό στρατό οι συντεταγμένες του καταφύγιου και η Αρμοστεία «είχε επιχειρήσει να συντονίσει με το στρατό ένα χρονικό «παράθυρο» για τη διαφυγή των αμάχων, αλλά αυτό ποτέ δεν δόθηκε».
Ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν δήλωσε συγκλονισμένος και σοκαρισμένος, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη την επίθεση. Όμως ακόμη και τώρα, ακολούθησε τη λογική των «ίσων αποστάσεων», που ενισχύει τη βαρβαρότητα του Ισραήλ.
  • «Λέω σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, τόσο στους Ισραηλινούς όσο και στη Χαμάς, στους Παλαιστίνιους, πως είναι ανήθικο να σκοτώνεται τους δικούς σας ανθρώπους. Πρέπει να σταματήσετε να μαλώνετε και ξεκινήσετε διάλογο. Όποιες και εάν είναι οι διαφορές σας, αυτό που γίνεται είναι λάθος» είπε. «Τώρα είναι η στιγμή να καθίσετε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αντί να σκοτώνεστε», πρόσθεσε.
Αργότερα βομβαρδίστηκε μια περιοχή που βρίσκεται δίπλα σε νοσοκομείο, στα ανατολικά της πόλης της Γάζας, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένα άρρωστο παιδί και να τραυματιστούν άλλοι 30 άνθρωποι.

Μεγάλες διαδηλώσεις και δύο νεκροί στη Δυτική Όχθη

Ο ισραηλινός στρατός σκότωσε έναν Παλαιστίνιο που συμμετείχε σε μεγάλη διαδήλωση στη Δυτική Όχθη, βόρεια της Ιερουσαλήμ.

Από τη διαδήλωση στη Δυτική Όχθη

Σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές, το θύμα είναι ένας 25χρονος, ο οποίος ήταν μεταξύ των τουλάχιστον 10.000 διαδηλωτών που συγκρούστηκαν με ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις και συνοριακούς φρουρούς στο πέρασμα Καλάντια ανάμεσα στην Ιερουσαλήμ και τη Ραμάλα.
Τουλάχιστον άλλοι είκοσι άνθρωποι τραυματίστηκαν, κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων, πολλοί από πραγματικά πυρά, ανέφεραν οι ίδιες παλαιστινιακές πηγές.

Οι ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα από το Διάστημα...
 
Γερμανός αστροναύτης, ο οποίος βρίσκεται στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, απαθανάτισε τις ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα, συνοδεύοντας την εικόνα με τη λεζάντα: "Η πιο θλιβερή φωτογραφία"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.