Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Ισραήλ: Η γενοκτονική επίθεσή του μετράει κοντά στα 600 σφαγμένα γυναικόπαιδα ‒ ΗΠΑ: Στήριξη στους φονιάδες, «βοήθεια» στα θύματα ‒ Η Ευρώπη των λαών και του ΣΥΡΙΖΑ;

Πάνω από 580 οι νεκροί από τις ισραηλινές επιθέσεις
Δημοσίευση: Τρί, 22/07/2014 - 08:47
Τελευταία Ενημέρωση: Τρί, 22/07/2014 - 13:53
Διαστάσεις γενοκτονίας παίρνει η επίθεση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.
Από την έναρξη της επιχείρησης έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 580 Παλαιστίνιοι, στην πλειοψηφία τους άμαχοι.
Οι βόμβες χτυπάνε πυκνοκατοικημένες περιοχές (πηγή A.P)
Εκατοντάδες χιλιάδες έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους για να σωθούν από τις βόμβες.

Μόνο στις εγκαταστάσεις του ΟΗΕ έχουν καταφύγει περισσότεροι από 100.000.
Το πρωί, ο ισραηλινός στρατός ξεκλήρισε μια ολόκληρη οικογένεια στο Ντέιρ αλ-Μπάλαχ. Κατά την διάρκεια των βομβαρδισμών στο νότιο και τον κεντρικό τομέα της Λωρίδας της Γάζας σκοτώθηκαν επτά άνθρωποι. 

Τα πέντε από τα θύματα, ήταν μέλη της ίδιας οικογένειας, ανάμεσα τους τέσσερις γυναίκες.
Τη Δευτέρα, το Ισραήλ δεν δίστασε να χτυπήσει ένα νοσοκομείο στην κεντρική Γάζα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πέντε άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 70. 


Παράλληλα, οι παλαιστινιακές υπηρεσίες συνεχίζουν να ανασύρουν δεκάδες πτώματα από τη συνοικία Σατζάγια που ισοπεδώθηκε την Κυριακή, σε μια απροκάλυπτη σφαγή.
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι σκοτώθηκαν δύο ακόμη στρατιώτες του, ανεβάζοντας σε 27 τις απώλειες των Ισραηλινών.
Στήριξη της σφαγής και κροκοδείλια δάκρυα για τους αμάχους
Οι ΗΠΑ, που οπλίζουν το χέρι του Ισραήλ, υπόσχονται προκλητικά, οικονομική βοήθεια στους αμάχους της Λωρίδας της Γάζας.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι έφτασε στο Κάιρο για να συζητήσει ένα σχέδιο κατάπαυσης του πυρός.
Ο Τζον Κέρι υποσχέθηκε οικονομική βοήθεια 47 εκατομμυρίων δολαρίων σε «ανθρωπιστική βοήθεια» στους αμάχους στη Λωρίδα της Γάζας.

Επίσης, για ακόμη μια φορά παρά τις υποκριτικές κορώνες για τους αμάχους, εξέφρασε την απόλυτη στήριξη των ΗΠΑ, στη δολοφονική επιχείρηση του ισραηλινού στρατού.
«Είμαστε βαθιά ανήσυχοι για τις συνέπειες της νόμιμης προσπάθειας του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό του» δήλωσε.

Όπως είπε, «καμία χώρα δεν μπορεί να μείνει απαθής όταν δέχεται επιθέσεις με πυραύλους», προσθέτοντας ότι «πάντα, σε κάθε είδος σύγκρουσης υπάρχει μια ανησυχία για τους πολίτες, για τα παιδιά, τις γυναίκες».
Συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συνεδρίασε εκτάκτως και περιορίστηκε να εκφράσει τη «μεγάλη του ανησυχία» για τον αυξανόμενο αριθμό των θυμάτων στη Λωρίδα της Γάζας και να κάνει έκκληση για άμεση κατάπαυση των εχθροπραξιών (είναι χαρακτηριστική η λέξη "εχθροπραξίες" που ταυτίζει το θύτη με το θύμα).
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που διαβάστηκε από τον πρόεδρο του Συμβουλίου έπειτα από τη δίωρη, κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση, τα 15 κράτη μέλη «ζητούν το σεβασμό των διεθνών ανθρωπιστικών κανόνων, κυρίως ως προς την προστασία των αμάχων», χωρίς ωστόσο να υπάρχουν ξεκάθαρες διατυπώσεις που να απαιτούν την παύση των επιδρομών, ως αποτέλεσμα της στάσης πολλών δυνάμεων, και κυρίως των ΗΠΑ και της ΕΕ που στηρίζουν και σε διπλωματικό επίπεδο το Ισραήλ.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.