Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Η δολοφονική πολεμική μηχανή του Ισραήλ συνεχίζει να χτυπάει αμάχους και παιδιά και να ξεκληρίζει ολόκληρες οικογένειες ‒ Το Νόμπελ υποκρισίας των ιμπεριαλιστών ‒ ΚΚΕ-ΚΝΕ: Σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στην ισραηλινή πρεσβεία (3 VIDEO - 13 ΦΩΤΟ)

Ο πόνος στα μάτια της
Πάνω από 700 νεκροί στη Λωρίδα της Γάζας
Και στα δικά του

Δημοσίευση: Πέμ, 24/07/2014 - 08:43

Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των θυμάτων στη Λωρίδα της Γάζας καθώς οι νεκροί ξεπέρασαν τους 700.
Η δολοφονική πολεμική μηχανή του Ισραήλ συνεχίζει να χτυπάει αμάχους και παιδιά και να ξεκληρίζει ολόκληρες οικογένειες.
Στη διάρκεια βομβαρδισμού σήμερα το πρωί δυτικά της Χαν Γιούνις, σκοτώθηκαν έξι Παλαιστίνιοι της ίδιας οικογένειας, μεταξύ των οποίων δύο μικρά παιδιά.
«Έξι μέλη της οικογένειας αλ Αφτάλ μεταξύ των οποίων ήταν ένα πεντάχρονο κοριτσάκι και ένα τρίχρονο αγοράκι σκοτώθηκαν», ανέφερε εκπρόσωπος των παλαιστινιακών υπηρεσιών εκτάκτων αναγκών.

CNN: Σκοτώνεται ένα παιδί την ώρα...

Ο επίσημος αριθμός των νεκρών έφτασε τους 714 το βράδυ της Τετάρτης χωρίς να υπολογίζονται τα θύματα από τις επιθέσεις που έγιναν τα ξημερώματα της Πέμπτης.
Σύμφωνα με τις παλαιστινιακές υπηρεσίες τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης σκοτώθηκαν 18 άνθρωποι.
Ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να είναι πολύ μεγαλύτερος, αφού υπάρχουν γειτονιές που δεν μπορούν να πλησιάσουν τα σωστικά συνεργεία και τα ασθενοφόρα λόγω των ανελέητων βομβαρδισμών.

Ρεπορτάζ του Channel 4 από νοσοκομείο




ΚΚΕ-ΚΝΕ: Σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στην ισραηλινή πρεσβεία
Από προηγούμενη διαμαρτυρία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην ισραηλινή πρεσβεία

Δημοσίευση: Πέμ, 24/07/2014 - 08:36
Τελευταία Ενημέρωση: Πέμ, 24/07/2014 - 08:39
Από προηγούμενη διαμαρτυρία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην ισραηλινή πρεσβεία
Συλλαλητήριο αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό και καταδίκης της συνεχιζόμενης εγκληματικής επίθεσης του Ισραήλ εναντίον του λαού της Παλαιστίνης διοργανώνουν σήμερα Πέμπτη, στις 7.30 το απόγευμα η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ και η Οργάνωση Αττικής της ΚΝΕ.
Η συγκέντρωση θα γίνει στο σταθμό «Πανόρμου» του Μετρό. Θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας στην ισραηλινή πρεσβεία. 
Στη συγκέντρωση και την πορεία διαμαρτυρίας θα παρευρεθεί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. 

Η υποκρισία των ιμπεριαλιστών
Τις τελευταίες ώρες υπάρχει διπλωματική κινητικότητα για την επίτευξη εκεχειρίας, αν και όλες οι προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι από τις εμπλεκόμενες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, εξισώνουν το θύτη με το θύμα.
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μ. Νετανιάχου και τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Α. Αμπάς και έκανε λόγο για πρόοδο στις προσπάθειες για μια εκεχειρία. «Έχουμε κάνει σίγουρα κάποια βήματα προς τα εμπρός. Υπάρχει ακόμη δουλειά να γίνει», δήλωσε ο Κέρι.
Ωστόσο παρά τις υποκριτικές εκκλήσεις για εκεχειρία, οι ΗΠΑ οπλίζουν ευθέως το χέρι του Ισραήλ, στηρίζοντας ηθικά και υλικά τις δολοφονικές επιδρομές και τη σφαγή του παλαιστινιακού λαού. Το ίδιο κάνει και η ΕΕ με τη λογική των «ίσων αποστάσεων».
Φυγή από την πραγματικότητα (πηγή A.P.)
Ο ηγέτης της Χαμάς Χάλεντ Μεσάαλ, μιλώντας στο Κατάρ, δήλωσε ότι οι μαχητές της οργάνωσης έχουν επιτυχίες στη σύγκρουση με το Ισραήλ και εξέφρασε την υποστήριξή του σε μία ανθρωπιστική εκεχειρία, εφόσον το Ισραήλ χαλαρώσει τον αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας. 

Ρεπορτάζ του AFP

Άρση του αεροπορικού αποκλεισμού
Η αμερικανική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) αποφάσισε να άρει την απαγόρευση των πτήσεων προς το διεθνές αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ.
«Προτού ληφθεί η συγκεκριμένη απόφαση, η FAA συνεργάστηκε με την αμερικανική κυβέρνηση προκειμένου να εκτιμήσει τους κινδύνους και να αξιολογήσει τα νέα δεδομένα και τα μέτρα που έλαβε η ισραηλινή κυβέρνηση για να αποτρέψει τον κίνδυνο στις πτήσεις της πολιτικής αεροπορίας.
Η Υπηρεσία θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τη ρευστή κατάσταση γύρω από το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν και θα λάβει το οποιοδήποτε επιπλέον μέτρο χρειαστεί» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
Απόφαση για απαγόρευση πτήσεων έχει λάβει και η ευρωπαϊκή υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, ωστόσο, πολλές ευρωπαϊκές εταιρείες, όπως η British Airways, συνεχίζουν τις πτήσεις.
902 και NOOZ από όπου και τα βίντεο και οι μισές φωτό)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.