Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Γάζα: Βομβαρδισμός σχολείου - Τουλάχιστον 16 νεκροί. Πάρα πολοί τραυματίες ‒ Το 4ο κτήριο του ΟΗΕ που βομβαρδίζεται από τα ανθρωποειδή του Ισραήλ ‒ Θα το ψάξει αυτοπροσώπως... U (k)N(ow)

Πολλοί Παλαιστίνιοι που είχαν καταφύγει σε ένα σχολείο του ΟΗΕ στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας σκοτώθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης, όταν η περιοχή βομβαρδίστηκε από τον ισραηλινό στρατό.
Το τηλεοπτικό κανάλι al-Aqsa TV της Χαμάς μετέδωσε ότι από τον βομβαρδισμό του σχολείου της UNRWA (της υπηρεσίας του ΟΗΕ για την αρωγή των Παλαιστινίων προσφύγων) στη Μπέιτ Χανούν σκοτώθηκαν τουλάχιστον 16 άνθρωποι ενώ πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν.
"Μια νέα σφαγή διαπράχθηκε όταν ισραηλινά άρματα έπληξαν ένα σχολείο της UNRWA στη Μπέιτ Χανούν, όπου έχουν βρει καταφύγιο δεκάδες Παλαιστίνιοι" ανέφερε το κανάλι της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας.
Την είδηση επιβεβαίωσε το BBC, που έκανε λόγο και για τουλάχιστον 200 τραυματίες.
Το ισραηλινό ραδιόφωνο, χωρίς να αναφέρει τις πηγές του, μετέδωσε ότι τα περισσότερα από τα θύματα είναι παιδιά.
Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο που επικαλείται την καταμέτρηση των θυμάτων που έκανε ένας φωτορεπόρτερ του, οι νεκροί από τον βομβαρδισμό αυτό είναι τουλάχιστον εννέα, μεταξύ των οποίων και ένα βρέφος ενός έτους.
Όλα τα θύματα έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Τζαμπαλίγια.
Εκπρόσωπος του ΟΗΕ, ο Κρις Γκάνες, επιβεβαίωσε ότι υπάρχει "ένας αριθμός νεκρών και τραυματιών" από την οβίδα που έπεσε στις 14:50 "πάνω ή κοντά" στο σχολείο, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.
Η εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού ανέφερε ότι οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ προσπαθούν να επαληθεύσουν την πληροφορία.

Πρόκειται για το 4ο κτίριο του ΟΗΕ που δέχεται πλήγματα από τις επιθέσεις του στρατού του Ισραήλ.
Αδιάκοπη σφαγή
Στη διάρκεια των 17 ημερών που διαρκεί έως τώρα η ισραηλινή επίθεση στη Γάζα έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 730 Παλαιστινίους http://zbabis.blogspot.gr/2014/07/mein-kampf-o.html-στην πλειονότητα τους άμαχοι και κυρίως παιδιά- με τον αριθμό των θυμάτων να αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο. (Βλέπε και εδώ).
Την Πέμπτη, η Βαλερί Αμμός, επικεφαλής του ανθρωπιστικού τομέα του ΟΗΕ είπε ότι είναι ζωτικής σημασίας να υπάρξει άμεσα κατάπαυση του πυρός.
"Έχουμε περισσότερους από 118.000 ανθρώπους οι οποίοι έχουν βρει καταφύγιο σε σχολεία του ΟΗΕ. Τα αποθέματα τροφής τελειώνουν, όπως και το πόσιμο νερό".
Πρόσθεσε ότι το 44% του εδάφους της Γάζας είναι μη προσβάσιμο και οι κάτοικοι του παλαιστινιακού θύλακα εντός ολίγου δεν θα έχουν πρόσβαση σε τρόφιμα.
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Νετανιάχου δήλωσε την Πέμπτη ότι λυπάται για τους θανάτους των αμάχων, σημειώνοντας ότι "η ευθύνη ανήκει στη Χαμάς".
nooz

Και από Μποτίλια με ετικέτα Ισραήλ (53)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.