Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Τα ακροδεξιά παιγνίδια του ΣΥΡΙΖΑ και ο ευρωοπορτουνισμός στην αριστερή Ευρώπη του Τσίπρα – ΚΚΕ: Το μόνο κόμμα που δεν μεταλλάσσεται – Επιτροπή Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης: Οι εργαζόμενοι να μην παγιδευτούν σε εθνικιστικά σχήματα

ΣΥΡΙΖΑ
Επικίνδυνα «παιχνίδια» προς άγραν ψήφων
Νέο ζήτημα ενέσκηψε στον ΣΥΡΙΖΑ με τους υποψηφίους που ανακοινώνει για τις εκλογές, αυτήν τη φορά με την υποψηφιότητα της Σετιχά Σουλεϊμάν, η οποία ήταν ανάμεσα σε αυτούς που εξέλεξε η ΚΕ την περασμένη Κυριακή να συνθέσουν το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.
  • Επισήμως η Σ. Σουλεϊμάν παρουσιάστηκε σαν ακτιβίστρια Ρομά, εντούτοις η Ανατολική Μακεδονία - Θράκη βοά για το ρόλο της που χαρακτηρίζεται τουλάχιστον ύποπτος.
  • Οι τοπικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασαν, κατηγορώντας την Σ. Σουλεϊμάν για σχέσεις με την «ακροδεξιά».
Το ΚΚΕ είναι το μόνο που δεν μεταλλάσσεται

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ για τις διεργασίες στο πολιτικό σκηνικό
Σε σχόλιό του για τις διεργασίες στο πολιτικό σκηνικό, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:
  • «Η συνεχιζόμενη αναπαλαίωση του πολιτικού σκηνικού, με το νέο διπολισμό, καθ' ομοίωση του παλιού, όπως και με τις μεταμφιέσεις κομμάτων και τα δήθεν "νέα" σχήματα, που εκβάλλουν στην ίδια αντιλαϊκή κοίτη, έχει στόχο τον εγκλωβισμό του λαού στο "λάκκο των λεόντων" της ΕΕ και το γνωστό δοκιμασμένο καπιταλιστικό "μονόδρομο".
  • Απέναντι σε αυτή την κινούμενη άμμο του πολιτικού συστήματος, η μόνη επιλογή που δε μεταμορφώνεται και δε μεταλλάσσεται, που δίνει δύναμη στο λαό και την προοπτική της πραγματικής ανατροπής, είναι η ισχυροποίηση του ΚΚΕ».
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χ. Ζεϊμπέκ, μιλώντας στο «e-thrakinews.gr», δήλωσε:
  • «Έγινε ένα λάθος, μία λάθος εκτίμηση και σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε δεν θα είναι στο ψηφοδέλτιο του κόμματος. Προσωπικά εννοείται ότι δεν έχω κανένα πρόβλημα με τη γυναίκα, όμως πολιτικά ανήκει στον ακροδεξιό χώρο, είχε σχέση με τους Ανεξάρτητους Ελληνες, τον Τέρενς Κουίκ και όλους αυτούς και δεν ήταν ποτέ στο δικό μας χώρο».
Αλγεινή εντύπωση, ωστόσο, προκαλεί και η υποψηφιότητα του Κουρτ Αχμέτ στο περιφερειακό ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, προέδρου της αποκαλούμενης «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης» («ΤΕΞ»), με στενές σχέσεις με το εθνικιστικό μειονοτικό κόμμα DEB που ίδρυσε το 1991 ο Σαδίκ Αχμέτ, το οποίο μάλιστα φέρεται διατεθειμένο να συμμετάσχει στις ευρωεκλογές με τη στήριξη της «ΤΕΞ».
-Είσαι σίγουρος; Ξέρουμε τι πα' να κάνουμε;
-Ούτε ο Αλλάχ δεν ξέρει, Παναγιώτη.
Σε κάθε περίπτωση, τόσο η υποψηφιότητα της Σ. Σουλεϊμάν, όσο και η υποψηφιότητα του Κ. Αχμέτ επιβεβαιώνουν εμφατικά το γεγονός ότι οι επιλογές τύπου Καρυπίδη δεν αποτελούν «μεμονωμένα λάθη», αλλά στρατηγική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ στην προσπάθειά του να διεκδικήσει με αξιώσεις την ανάληψη και τη διαχείριση της αστικής διακυβέρνησης.
Εν τω μεταξύ, στη χτεσινή συνεδρίαση της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίστηκαν τα παζάρια για τις εναπομείνασες οχτώ υποψηφιότητες συνεργαζομένων στις ευρωεκλογές.
Αργά το βράδυ, η ΠΓ ανακοίνωσε 6 υποψηφιότητες, μεταξύ των οποίων ο εκλεγμένος με το ΠΑΣΟΚ ευρωβουλευτής Κρίτων Αρσένης (ο οποίος εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία), καθώς και ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της «Κοινωνικής Συμφωνίας» της Λ. Κατσέλη, Νικήτας Κανάκης.
Σε μια αναφορά που φαίνεται πως έχει άμεση σχέση και με το θέμα που έχει προκύψει με την υποψηφιότητα της Σ. Σουλεϊμάν, η ανακοίνωση της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «οι εναπομείνασες δύο υποψηφιότητες θα ανακοινωθούν προσεχώς. Θα υπάρχει υποψηφιότητα από τη μειονότητα».
Να βγάλουν συμπεράσματα οι εργαζόμενοι

Η Επιτροπή Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ εξέδωσε το ακόλουθο σχόλιο για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ:
«Οι εργάτες, οι άνεργοι, οι αγρότες, τα λαϊκά στρώματα, ανεξάρτητα αν ανήκουν στην πλειονότητα είτε στη μειονότητα, έχουν τα ίδια προβλήματα και τις ίδιες ανάγκες, έχουν κοινό εχθρό την πολιτική της ΕΕ που στηρίζει τους μεγαλοεπιχειρηματίες - τα μονοπώλια. Μόνο με την κοινή τους πάλη μπορούν να τα αντιμετωπίσουν.
Γι' αυτό το λόγο χρειάζεται να απορρίψουν εκείνα τα κόμματα που με τις υποψηφιότητές τους καλλιεργούν τον εθνικισμό και τον αστικό κοσμοπολιτισμό, τη διαίρεση των εργαζομένων. 

Αυτήν την επικίνδυνη και τυχοδιωκτική πολιτική υιοθετεί ο ΣΥΡΙΖΑ στη συγκρότηση των ψηφοδελτίων του προς άγραν ψήφων.
Πώς αλλιώς να χαρακτηρίσει κάποιος τη στελέχωση του περιφερειακού του ψηφοδελτίου με παράγοντα που με τη δράση του οξύνει τον εθνικισμό, στηρίζει εθνικιστικά κόμματα όπως το DEB, που διαχωρίζει τους εργαζόμενους με βάση την εθνική και θρησκευτική συνείδηση, βγάζοντας λάδι την πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων του κεφαλαίου;
Από την άλλη πώς να χαρακτηριστεί η συμμετοχή υποψήφιας ευρωβουλευτή που έχει ανοιχτές σχέσεις με αντιδραστικούς κύκλους και με το αμερικανικό ΥΠΕΞ που την έχει βραβεύσει;
Η εξέλιξη αυτή χρειάζεται να προβληματίσει τους εργαζόμενους, τη φτωχολογιά της μειονότητας, τίποτα δεν έχουν να κερδίσουν από τη στήριξη σε δυνάμεις που ενισχύουν τον εθνικισμό, όπως και τα αδέλφια τους εργάτες και εργάτριες χριστιανοί, που δεν πρέπει να παγιδευτούν αντίστοιχα σε εθνικιστικά σχήματα.
Ταξική ενωτική επιλογή για τα λαϊκά στρώματα της περιοχής είναι η ενίσχυση των ψηφοδελτίων που στηρίζει το ΚΚΕ στο Ευρωκοινοβούλιο και στις τοπικές εκλογές.

Για να δυναμώσει η πάλη των εργαζομένων, ανεξάρτητα από την εθνική ή θρησκευτική συνείδηση, ενάντια στον κοινό αντίπαλο, την ΕΕ, το κεφάλαιο και τους πολιτικούς εκφραστές του».

Να τι εκπροσωπεί ο κ. Τσίπρας
Η «Ευρωπαϊκή Αριστερά» - είπε ο Τσίπρας μιλώντας στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή -
  • «τίμησε τους αγώνες του ελληνικού λαού και τον ΣΥΡΙΖΑ, επιλέγοντας εμένα ως πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, να αντιπροσωπεύσουμε την άλλη Ευρώπη».
Η Ευρώπη του
Απαντά ο Τσίπρας: 
  • «Ευρώπη ειρηνική, που θα βασίζει την ασφάλειά της στη μείωση των εξοπλισμών», που «θα απαγορεύει την αποστολή στρατιωτών εκτός συνόρων. Ευρώπη χωρίς ΝΑΤΟ και ευρωστρατό», «Ευρώπη δημοκρατική, χωρίς τον άτυπο νόμο του ισχυρού που καθορίζει τις πολιτικές της ... όπου οι θεσμοί της λαϊκής κυριαρχίας, στα κράτη μέλη και στην Ένωση θα ενισχύονται ... Ευρώπη κοινωνική, στην οποία οι άνθρωποι θα μπορούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια από τη δουλειά και τη σύνταξή τους».
Για να μην πολυλογούμε, αυτά και άλλα είπε ο Τσίπρας ότι εκφράζει η υποψηφιότητά του για την προεδρία της Κομισιόν, ότι για μια τέτοια ΕΕ αγωνίζονται.
Μέχρι και το σοσιαλιστικό μετασχηματισμό θυμήθηκε να προσθέσει στο μακρύ κατάλογο ψευδών, ισχυριζόμενος, ο θεομπαίχτης, ότι
  • «ο αδιάκοπος δημοκρατικός μετασχηματισμός των θεσμών της θα φέρνει όλο και πιο κοντά τη σοσιαλιστική προοπτική»!
Η «αριστερά» του

Η «αριστερά» την οποία εκπροσωπεί ο κ. Τσίπρας πέραν του γεγονότος ότι στηρίζει με χέρια και με πόδια τον καπιταλισμό που γεννά όλα τα προβλήματα που υποκριτικά ισχυρίζεται ότι θα παλέψει να λύσει είναι αυτή που:
  • Θέλει τόσο πολύ την ειρήνη που στη Γαλλία το «Αριστερό Μέτωπο» ψηφίζει υπέρ της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία. Που στο παρελθόν στήριξε ψήφισμα στο Ευρωκοινοβούλιο που ενθάρρυνε την ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Λιβύη.
Εχθρεύεται τόσο πολύ το ΝΑΤΟ η «αριστερά» του κ. Τσίπρα που σύμφωνα με αποκαλύψεις του Wikileaks ο Αμερικανός πρέσβης στη Γερμανία, σε τηλεγράφημά του, μεταβιβάζει στην Ουάσιγκτον πως σε συνάντησή του με τον Γκρέγκορ Γκίζι, Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της γερμανικής «Αριστεράς», ο τελευταίος τον καθησύχασε σχετικά με το αίτημα που προβάλλει αυτό το κόμμα περί «διάλυσης του ΝΑΤΟ».
  • Το «επικίνδυνο –φέρεται να του είπε ο Γκίζι– θα ήταν το αίτημα της αποδέσμευσης της Γερμανίας από το ΝΑΤΟ, κι όχι γενικά το αίτημα της διάλυσης.
  • Αυτό έτσι κι αλλιώς δε γίνεται, αφού για τη διάλυση του Οργανισμού θα πρέπει να υπάρξει συγκατάθεση των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Μεγάλης Βρετανίας και κάτι τέτοιο δεν είναι ρεαλιστικό».
Και ο ευρωοπορτουνισμός

Σε κάθε περίπτωση, ο ευρωοπορτουνισμός το 'χει δίπορτο, τάσσεται γενικά κι αφηρημένα «υπέρ της διάλυσης του ΝΑΤΟ», χωρίς όμως να προβάλλει το ζήτημα της αποδέσμευσης των χωρών από τον ιμπεριαλιστικό οργανισμό.
Εξάλλου, με νεότερες δηλώσεις τους Γκίζι, Μπίσκι κ.λπ. τάσσονται υπέρ του ΝΑΤΟ στο όνομα του ότι δεν γίνεται αλλιώς ή αυταπατών ότι μπορεί να μετατραπεί από λύκο σε αρνάκι, σε «οργανισμό συλλογικής ασφάλειας και ειρήνης»...
Η «αριστερά» του κ. Τσίπρα κόπτεται τόσο πολύ για τα δικαιώματα των λαών που εκεί όπου κυβέρνησε ή κυβερνά π.χ. Γαλλία, Ιταλία, Δανία, Βερολίνο, Ανδαλουσία, παίρνει το ένα αντιλαϊκό μέτρο μετά το άλλο:
  • Εξώσεις όσων διαμένουν σε δημόσια διαμερίσματα και δεν μπορούν να πληρώσουν το ενοίκιο,
  • διακοπές ρεύματος, καρατόμηση δαπανών για Υγεία, Παιδεία,
  • επιβολή φόρων,
  • κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων,
  • εισαγωγή του θεσμού των ενοικιαζόμενων εργαζομένων που υπονομεύει τις ΣΣΕ,
  • πριμοδότηση εργοδοτών με ζεστό χρήμα για να προσλαμβάνουν ανέργους,
  • προκλητικές επιδοτήσεις σε αγροτοβιομηχάνους και εφαρμογή της ΚΑΠ με αποτέλεσμα ξεκλήρισμα αγροτών,
  • ιδιωτικοποιήσεις ως και νοσοκομείων κ.λπ.
Ψ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.