Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 20 Απριλίου 2014

Στρατεύματα στην Πολωνία: ΗΠΑ-ΝΑΤΟ επιδιώκουν ενίσχυση της παρουσίας τους στην Ανατολική Ευρώπη

(φωτό: AP)
Στρατιωτικές δυνάμεις στην Πολωνία στέλνουν οι ΗΠΑ σύμφωνα με την «Washington Post»

Στρατιωτικές δυνάμεις θα αναπτύξουν σύντομα οι ΗΠΑ στην Πολωνία με στόχο να κλιμακώσουν τις πιέσεις προς τη Ρωσία, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Washington Post».
Η αμερικανική εφημερίδα φιλοξενεί συνέντευξη του Πολωνού υπουργού Άμυνας, Tomasz Siemoniak, ο οποίος προανήγγειλε ότι εντός της ερχόμενης εβδομάδας θα υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις. 
Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας Τόμας Σιμόνιακ, ο οποίος είχε συνάντηση την Πέμπτη με τον Αμερικανό ομόλογό του Τσάκ Χέιγκελ, αμερικανοί στρατιώτες θα αναπτυχθούν στις χώρες της Βαλτικής για να ενισχύσουν την παρουσία του Βορειοατλαντικού Συμφώνου στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη.
  • Με αφορμή τις εξελίξεις στην Ουκρανία οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ επιδιώκουν να ενισχύσουν την παρουσία τους στην Ανατολική Ευρώπη.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Πολωνός υπουργός άμυνας είχε απευθείας συνομιλίες στην Ουάσινγκτον με τον Αμερικανό ομόλογό του, Chuck Hagel, στις οποίες ελήφθησαν οι σχετικές αποφάσεις.
Ο Πολωνός υπουργός άμυνας υποστήριξε πως η όποια άμεση απάντηση του ΝΑΤΟ στη ρωσική επιθετικότητα στην Ουκρανία, αν και σημαντική, έχει ωστόσο λιγότερη σημασία από μια μακροπρόθεσμη αλλαγή στις αμυντικές θέσεις της Ευρώπης και της Αμερικής.
Οι ΗΠΑ, έχοντας ανακοινώσει μια στροφή προς την Ασία, πρέπει να «ξαναστραφούν» στην Ευρώπη, είπε, συμπληρώνοντας πως οι ευρωπαϊκές χώρες που έχουν μειώσει τις αμυντικές τους δαπάνες πρέπει να αντιστρέψουν την τάση αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.