Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Λόγος για τη δύναμη αντίστασης της λογικής - Μπέρτολτ Μπρεχτ (IV)

Ο Μπρεχτ γράφοντας ενάντια στο φασισμό, έγραφε ενάντια στην καπιταλιστική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής, συνδέοντας την εξάλειψη του φασισμού με την κατάργηση της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας.

Μπέρτολτ Μπρεχτ, 2011
Luiz Carlos Fernandes

Βλέποντας τα υπερβολικά σκληρά μέτρα, τα τόσο μεθοδευμένα όσο και βίαια, που παίρνονται τώρα σε όλα τα φασιστικά κράτη ενάντια στη λογική, είναι επιτρεπτή η ερώτηση, αν το ανθρώπινο λογικό θα μπορέσει να αντισταθεί σ' αυτήν την έφοδο της βίας. Φυσικά, σ' αυτό το ζήτημα δεν ωφελούν οι αόριστες αισιόδοξες διαβεβαιώσεις, όπως: «Στο τέλος νικάει πάντοτε η λογική» ή «όσο περισσότερη βία ασκείται στο πνεύμα, τόσο πιο ελεύθερα αναπτύσσεται αυτό». Τέτοιες διαβεβαιώσεις είναι οι ίδιες ελάχιστα λογικές.
Πραγματικά, είναι εκπληκτικός ο τρόπος, που μπορεί να φθαρεί ο νοητικός πλούτος του ανθρώπου.

Πλατφόρμα για τους αριστερούς διανοούμενους - Μπέρτολτ Μπρεχτ (III)

Ο Μπρεχτ γράφοντας ενάντια στο φασισμό, έγραφε ενάντια στην καπιταλιστική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής, συνδέοντας την εξάλειψη του φασισμού με την κατάργηση της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας.

[…]
2. […] Η εξέλιξη στη Γερμανία μας διδάσκει, ότι δεν είναι όλοι για όλους και ότι μονάχα ένα στρώμα ανθρώπων είναι πρόθυμο να υπερασπίσει τα συμφέροντα όλων και ακριβώς σ' αυτό έγκειται η διαφορά του από όλα τα άλλα κοινωνικά στρώματα.
Είναι το κοινωνικό στρώμα, που πρέπει να υπερασπιστεί τα συμφέροντα όλων επί ποινή αφανισμού του ή για να είμαστε πιο ακριβείς, επειδή το κοινωνικό σύστημα το καταδικάζει σε μόνιμη κατάπτωση, γιατί ακριβώς το δικό του βούλιαγμα παράγει την ευημερία των άλλων.

Πηγή κάθε βαρβαρότητας- Μπέρτολτ Μπρεχτ (II)

 
Ο Μπρεχτ γράφοντας ενάντια στο φασισμό, έγραφε ενάντια στην καπιταλιστική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής, συνδέοντας την εξάλειψη του φασισμού με την κατάργηση της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας.

 
Μπέρτολτ Μπρεχτ, Χαρακτικό.
Arno Mohr (1910-2001)

Συνελεύσεις σαν αυτή των αντιφασιστών συγγραφέων αποδείχνουν, ότι στην αστική τάξη υπάρχουν άνθρωποι, που δεν είναι πρόθυμοι να διατηρήσουν με κάθε τρόπο, ακόμα και τον πιο βρώμικο, την ατομική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής.
Ενώ, όμως, υπάρχουν συγγραφείς (και ο αριθμός τους αυξάνεται), που αρνούνται την υποστήριξή τους στο σύστημα της ατομικής ιδιοκτησίας στα μέσα παραγωγής, που παίρνει και χρειάζεται να παίρνει τόσο βάρβαρα μέτρα για την άμυνά του, και ενώ υπάρχουν άλλοι, πρόθυμοι να πολεμήσουν ενάντια σ' αυτό το σύστημα, υπάρχουν και πολλοί, που ελπίζουν, ότι η υπεράσπιση του συστήματος της ατομικής ιδιοκτησίας δεν έχει καθόλου ανάγκη από μέτρα σαν αυτά, που παίρνει ο φασισμός, τον οποίο συχαίνονται.

Φασισμός και καπιταλισμός - Μπέρτολτ Μπρεχτ (I)

 
Ο Μπρεχτ γράφοντας ενάντια στο φασισμό, έγραφε ενάντια στην καπιταλιστική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής, συνδέοντας την εξάλειψη του φασισμού με την κατάργηση της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας.

Μπέρτολτ Μπρεχτ, 2011
Paolo Lombardi

Οι επιχειρήσεις του καπιταλισμού σε διάφορες χώρες (ο αριθμός τους αυξάνεται) δεν μπορούν πια να ευοδωθούν χωρίς τη χρήση ωμής βίας. Μερικοί πιστεύουν ακόμα, ότι μπορούν να ενεργούν έτσι συνέχεια, αλλά μια ματιά στα βιβλία των λογαριασμών τους θα τους πείσει, αργά ή γρήγορα, για το αντίθετο. Είναι μονάχα ζήτημα χρόνου.
Μια διακήρυξη ενάντια στο φασισμό δεν μπορεί να έχει ίχνος ειλικρίνειας, όταν μένουν ανέπαφες οι κοινωνικές καταστάσεις, που τον παράγουν σαν φυσική αναγκαιότητα.

Το σημερινό ελληνικό κοινοβούλιο από μακρο-ιστορική άποψη και Έξι στοχασμοί για το κόμμα




Το Κουκουέδικο πέρασε πολλές αντάρες και μπόρες, όμως να το ξεριζώσει κανένας δεν μπόρεσε, γιατί αυτό θα σήμαινε να ξεριζώσει τον ίδιο το λαό. Παρόλες τις δοκιμασίες που το 'δερναν και το δέρνουν, το ΚΚΕ είναι αθάνατο.
Νίκος Ζαχαριάδης


-------------------------------------------------------------------------------
1910        1920         1930        1940        1950         1960       1970       1980           1990              2000           2010
          1924 ΚΚΕ                                                                                                                      1974 ΠΑΣΟΚ    1993     2004     2010      2012
          (1918 ΣΕΚΕ)        1974 ΝΔ             Χ.Α.     ΣΥΡΙΖΑ    ΔΗΜΑΡ     ΑΝΕΛ

ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ: «Οι επιχειρήσεις του καπιταλισμού σε διάφορες χώρες δεν μπορούν πια να ευοδωθούν χωρίς τη χρήση ωμής βίας (Μπέρτολτ Μπρεχτ)

 

Οι βρόμικες μπίζνες της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα - «Συμβόλαιο» με 15 εργολάβους για να ρίξουν τα μεροκάματα και να διαλύσουν τα σωματεία...



Ενώ η κοινωνία παραμένει ακόμα παγωμένη, 12 ημέρες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στην Αμφιάλη, και η Αστυνομία συμπληρώνει το παζλ των ενόχων με τα κομμάτια που λείπουν, η Realnews αποκαλύπτει το «συμβόλαιο» της Χρυσής Αυγής με τους εργολάβους στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος που ήθελαν να χρησιμοποιήσουν τα «τάγματα εφόδου», για να «ρίξουν» τα μεροκάματα.

«Να το ρίξουμε στο ΚΚΕ ρε παιδάκι μου...»

 

Προσπάθησαν να χρεώσουν στο ΚΚΕ την δολοφονία Φύσσα οι χρυσαυγίτες

 


Από τις 19/9/2013 ο 902 και ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, μιλάνε για χοντρή προβοκάτσια και καλούν τον λαό σε επαγρύπνηση. Βλέπε και από Μποτίλια: Οι χαρδαβδέλες του διαδικτύου: «Defencenet», «makeleio.gr», «ACTION», «Newsbomb» - Ο λαός να επαγρυπνά


Τι αποκαλύπτουν οι συνομιλίες


Το «Εθνος» αποκαλύπτει τις συνομιλίες: Πατέλης (κλαίγοντας): «Παίρνω το Λαγό και δεν μου το σηκώνει. Θα με πετάξουν έξω, θα με διώξουνε. Σε παρακαλώ, δώσε μου δύναμη ρε μαλ....δεν είμαι καλά. Δώσε μου δύναμη γιατί θα λυγίσω μαλ...» - Για τον Παύλο Φύσσα: Εκανε εκπομπή; Τώρα θα κάνει από τον παράδεισο. Μήπως το ρίξουμε στο ΚΚΕ ρε παιδάκι μου...

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Λιάνα Κανέλλη: Οι γέροι ξέρουν...



Τέτοιες ώρες μαύρες κι άραχλες σκέφτομαι κάτι βασανισμένους γέρους κομμουνιστές, με παράσημα βασανιστηρίων στα κορμιά τους, εφιάλτες εξορίας που δεν ξεπεράστηκαν σε πολυτελείς σοφάδες ψυχαναλυτών και δεν πουλήθηκαν σε βιβλιαράκια τσέπης. Είναι εκείνα τα μάτια τους στις συγκεντρώσεις να κοιτάνε τα νιάτα χωρίς φθόνο, να καμαρώνουν και συχνά πυκνά να βγάζουν μιαν τρυφερή αυστηρότητα, όταν το πάθος των γύρω τους υπολείπεται της δικής τους αντοχής για τα μελλούμενα της τάξης και του Κόμματος.

Χρυσή Αυγή και ΜΜΕ: Ερωτήματα και προβληματισμοί

 
Μερικά από τα δημοσιεύματα του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ,
που αποτυπώνουν τη δράση της Χρυσής Αυγής


Μετά τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα από χρυσαυγίτη στο Κερατσίνι και τη δολοφονική επίθεση στο Πέραμα κατά μεταλλεργατών μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, μεγάλη μερίδα του αστικού Τύπου καθημερινά αποκαλύπτει πτυχές του «φαινομένου» - όπως το ονομάζουν - Χρυσή Αυγή. Παρακολουθούμε λοιπόν την αναπαραγωγή γεγονότων που έχουν συμβεί ή καταγγελθεί στο παρελθόν με πολλές λεπτομέρειες, στοιχεία που δείχνουν τη σχέση της Χρυσής Αυγής με μηχανισμούς του αστικού κράτους, με επιχειρηματίες, μαρτυρίες πρώην και νυν νεοναζιστών και διάφορα άλλα.

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

"Τους πιάσανε! Τους πιάσανε! Θα γίνει της πουτάνας!"



Ο Γιωργάκης τής Βασίλως, της χήρας τού Μπάμπη τού Πριτσαπίδουλου, που είχε τινάξει τα πέταλα αντί για τα ψάρια για τα οποία προόριζε τον δυναμίτη που βάσταγε, κατέβαινε φωνάζοντας και τρέχοντας προς την πλατεία τού χωριού, με την σχολική του τσάντα δεμένη στην πλάτη. Μέσ' απ' τα φαρδιά κοντοβράκια, τα καλαμοπόδαρά του είχαν βγάλει φτερά και οι μύξες, που φράζανε σχεδόν μόνιμα το δεξί του ρουθούνι, δεν εμπόδιζαν τις φλέβες στον λαιμό του από το να φουσκώνουν καθώς έσκουζε.

"Τους πιάσανε! Τους πιάσανε! Θα γίνει της πουτάνας!"

Θανάσημος Παφίλης (πάλι): Ο λαός να τσακίσει το φασισμό και το σύστημα που τον γεννά (AUDIO)

Ακούστε εδώ την τηλεφωνική παρέμβαση του Θ. Παφίλη
«Ο λαός να βάλει τη σφραγίδα του στις πολιτικές εξελίξεις. Να αντιμετωπίσει και το φασισμό και τη βάρβαρη πολιτική με όρους μαζικού κινήματος», τόνισε ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ στον «REAL FM».

Νίκος Μπογιόπουλος: Κύριον Τράγκα, ενταύθα - Lenin Reloaded: Σημείωση για τον Νίκο Μπογιόπουλο

 

Μιχαλοτράγκας


Προς κ. Τράγκα
Στο «Ρ» στη στήλη «Ημεροδρόμος», δημοσιεύτηκε στις 24/9/2013 άρθρο με τίτλο «Σχέσεις κράτους - Χρυσής Αυγής». (Βέπε και Μποτίλια Στον Άνεμο: Σχέσεις κράτους - Χρυσής Αυγής ή Η καταγωγή της οικογένειας)
Στο άρθρο γινόταν υπενθύμιση του εσωτερικού εγγράφου της Αστυνομίας όπου από το 1999 καταγράφονται οι γνωστές στην Αστυνομία (και στο κράτος) σχέσεις της Χρυσής Αυγής με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, του Στρατού, αλλά και με βουλευτές.

Ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις εξελίξεις μετά το δολοφονικό χτύπημα της Χρυσής Αυγής


Σε ανακοίνωσή του για τις εξελίξεις μετά το δολοφονικό χτύπημα της Χρυσής Αυγής, το Πολιτικό Γραφείο της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ αναφέρει τα εξής: 

«1. Το ΚΚΕ καλεί το λαό και τη νεολαία σε μαζική καταδίκη και απομόνωση της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής. Καλεί σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα. Καμία ανοχή στους αδίστακτους νοσταλγούς του Χίτλερ.
Τα τελευταία γεγονότα, με τη δολοφονία του 34χρονου Π. Φύσσα στο Κερατσίνι και την επίθεση σε μέλη και στελέχη του ΚΚΕ στο Πέραμα από τις δολοφονικές ομάδες χρυσαυγιτών, που αποτελούν συνέχεια δεκάδων επιθέσεων κατά μεταναστών, μικροεπαγγελματιών, εργαζομένων, αναδεικνύουν το εγκληματικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής. Είναι δύναμη που οργανώνεται και εκπαιδεύεται εναντίον του λαού και του εργατικού - λαϊκού κινήματος.

Συνελήφθη. Οι αιτίες παραμένουν άφαντες



Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Γιατί τώρα; Μια εκτίμηση της "περίεργης" κλιμάκωσης της εκ των άνω ταξικής πάλης

 


Ερώτημα: Γιατί τώρα;

Σίγουρα πολλοί από εμάς αναρωτιούνται για ποιόν λόγο καλλιεργείται - απ' ό,τι φαίνεται συνειδητά και οργανωμένα - τις τελευταίες εβδομάδες ένα ορισμένο κλίμα στην χώρα, που περιλαμβάνει φασιστικές επιθέσεις και δολοφονίες, σενάρια αποσταθεροποίησης και κατάργησης της "συνταγματικής νομιμότητας" και άλλα διάφορα. Η απορία απορρέει από την κοινή εκτίμηση των περισσοτέρων εξ αυτών που δραστηριοποιούνται με τον οποιοδήποτε τρόπο στο εργατικό και κομμουνιστικό κίνημα με κάποιες σοβαρές αξιώσεις, ότι το κίνημα σήμερα βρίσκεται σε μάλλον δεινή και γενικά παθητική θέση. Η εργατική βάση δεν φαίνεται να είναι σε θέση - για πολλούς λόγους - να ανταποκριθεί στο κάλεσμα των ταξικών συνδικάτων για ρήξη.

AfAzA: Μίσος ταξικό


«…Εργάτης είσαι, κάνε απεργία και άσε τις καριέρες
αγωνίσου με τη τάξη σου να 'ρθουν ωραίες μέρες
εσύ που αδιαφορείς και το θεωρείς μαγκιά σου
βούλωσέ το και πάλεψε έστω για τα παιδιά σου…»



«Δεν είμαι εγώ σπορά της Τύχης
ο πλαστουργός της νιας ζωής
Εγώ είμαι τέκνο της ανάγκης
κι ώριμο τέκνο της Οργής».

***

Σιχάθηκα να βλέπω ανθρώπους σαν και εσένα
να φοβούνται να ζήσουν καταδικάζοντας και εμένα
γκρίνια αγανάκτηση και για όλα άποψη
καναπές και tv να σε κρατούν σε νάρκωση
αν ήμουν σαν και εσένα αδιάφορα θα σφύριζα
απ' το δίκιο του εργάτη πέρασες «ΣΥΡΙΖΑ»

Αβαντάρουν την Χρυσή Αυγή στα αστυνομικά τμήματα ή είναι η ιδέα μου;


Dason και Afaza
Όπως ανέφεραν οι δυο νεολαίοι μουσικοί στον Ριζοσπάστη, λίγα λεπτά μετά τη δολοφονία, δύο στενά πιο πάνω από το σημείο που έπεσε νεκρός ο φίλος τους, εκεί όπου έτρεξαν για να αποφύγουν τους αφιονισμένους χρυσαυγίτες, τους «έπιασαν» αστυνομικοί και τους έβαλαν μαζί με άλλους δύο φίλους τους στο περιπολικό, δεμένους με χειροπέδες! Δηλαδή, αυτοί που ειδοποίησαν την αστυνομία για το φονικό, βρέθηκαν να οδηγούνται με χειροπέδες στο ΑΤ Κερατσινίου!
Τα ερωτήματα όμως και τα «περίεργα» για το χειρισμό της υπόθεσης, αμέσως μετά το φονικό, δε σταματάνε εδώ.

Το ΚΚΕ έγκαιρα είχε προειδοποιήσει για το ρόλο και τη δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής (VIDEO). Και ένα σύντομο σημερινό του σχόλιο

Δείτε το βίντεο του ΚΚΕ που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Κόμματος, αλλά και στο «902.gr» το Νοέμβρη του 2012 προειδοποιώντας τα λαϊκά στρώματα να μην τη δυναμώσουν γιατί θα είναι σε βάρος τους. 
Η Χρυσή Αυγή όχι μόνο δεν είναι «αντισυστημική» αλλά είναι γέννημα-θρέμμα του συστήματος. Τρέφεται από αυτό και την αξιοποιεί πολύπλευρα για να επιτεθεί στο εργατικό λαϊκό κίνημα, να το τρομοκρατήσει και να το καταστείλει.

Σταύρε Κοντονή, φιόρο του Λεβάντε, όταν μιλάτε για ΠΑΜΕ, να πλένετε πρώτα το στόμα σας με σαπούνι...

 

 

Απαντήσεις του Lenin Reloaded, στα σκυλάκια του καναπέ που παριστάνουν τα τσομπανόσκυλα.

 

1. Το φιόρο του Λεβάντε

 
«Η δημοκρατία για τον ΣΥΡΙΖΑ σταματάει στις πύλες του εργοστασίου», ανέφερε ο Δημ. Κουτσούμπας. Αναμασώντας μια μόνιμη αιτίαση προς τα αστικά κόμματα, τη φορτώνει στον ΣΥΡΙΖΑ. Αλήθεια, η επαναφορά των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων και της μετενέργειας σταματά στις πύλες του εργοστασίου; Η επαναφορά του κατώτατου μισθού στο προ των μνημονίων επίπεδο και της ελεύθερης συλλογικής διαπραγμάτευσης στον ιδιωτικό τομέα σταματά στις πύλες του εργοστασίου; Η πάλη κατά των απολύσεων και του εργοδοτικού δεσποτισμού σταματά και αυτή στις πύλες του εργοστασίου; Η παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ και των στελεχών του στους μεγάλους αγώνες, στη Χαλυβουργική, στο Μετρό, στην ΟΛΜΕ, στην ΕΡΤ, σε επιχειρήσεις που έκλεισαν, όπως τα Τσιμέντα Χαλκίδας και ο «Κατσέλης», σταμάτησε στις πύλες των χώρων δουλειάς;
Τάδε έφη Σταύρος Κοντονής, βουλευτής Ζακύνθου του ΣΥΡΙΖΑ και εφεξής "Φιόρο του Λεβάντε", εις άρθρον με τίτλο "Ας επιστρέψει το ΚΚΕ στο δρόμο της αιδούς", δημοσιευθέν εις την Εφημερίδαν των Συντακτών.

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Η κινητοποίηση και η συναυλία στο Σύνταγμα που διοργάνωσαν φοιτητές, μαθητές και εργαζόμενοι ενάντια στη Χρυσή Αυγή (VIDEO-ΦΩΤΟ)


Συλλαλητήρια σε πολλές πόλεις



 Δείτε στιγμιότυπα από την πορεία, τις ομιλίες και τη συναυλία
 

Μαζική και δυναμική η συμμετοχή στο συλλαλητήριο και τη  μεγάλη συναυλία ενάντια στη φασιστική Χρυσή Αυγή στην Αθήνα. Το πλήθος ξεσηκώθηκε από τα αντιφασιστικά τραγούδια και ένωσε τις φωνές του δηλώνοντας και με αυτό τον τρόπο ότι οι φασίστες είναι ανεπιθύμητοι.

Υπάρχουν ατελείωτες φυλακές και μια και μοναδική διέξοδος. Ο λαός το γνωρίζει αυτό βαθιά μέσα του. Δεν ήταν ποτέ διαφορετικά, άλλωστε. Αυτός έχει την ευθύνη να αποφασίσει αν θα παλέψει για λευτεριά ή αν θα μείνει δούλος

(Πυτζάμες)


  

Ο τίτλος είναι σχόλιο του Αντώνη στο συγκεκριμένο άρθρο του.
Ο αρχικός τίτλος κρατήθηκε εδώ σαν υπότιτλος.


Προχθές, η "Κοινότητα Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων" (ΚΕΕΔ) με σήμα τον Gollum με μπερέ και εθνόσημο κυκλοφόρησε μια μελλοντολογικά ετεροχρονισμένη "διακήρυξη της 28ης Σεπτεμβρίου 2013", η οποία είναι βασικά απειλή πραξικοπήματος. Ακολούθησε ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντών Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (ΠΟΕΕΦΕΔ), στην οποία διαχωρίζεται η θέση της Ομοσπονδίας "από ενέργειες «Εφέδρων» που δεν συνάδουν ούτε με τον ηθικό κώδικα των Εθελοντών Εφέδρων, ούτε με τις διατάξεις του ελληνικού Συντάγματος και των οικείων νόμων περί Εφεδρείας των Ενόπλων Δυνάμεων." Ακολούθησε ανταπάντηση της ΚΕΕΔ, η οποία δήλωσε πως κι αυτή διαχωρίζει "τη θέση της, καθώς και των Μελών που την απαρτίζουν και των ομάδων που συμπράττουν, από όλους εκείνους που μένουν ανενεργοί ως γνήσια θύματα ερχόμενοι σε αντίθεση με τον Ηθικό Κώδικα των Ελλήνων απέναντι σε θέματα ελευθερίας της Πατρίδος."

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Φτηνοί εργαζόμενοι χωρίς δικαιώματα, και φοροαπαλλαγές των επιχειρήσεων για δυναμικό εταιρικό τομέα

 
Έκθεση της Κομισιόν για άρση όλων των εμποδίων στην κερδοφορία των μονοπωλίων


Τη συνέχιση των αλλαγών για την άρση όλων των εμποδίων στην ανάπτυξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας και στη βελτίωση της κερδοφορίας των ομίλων συντείνει η Κομισιόν σε έκθεσή της για την ανταγωνιστικότητα της βιομηχανίας και των επιχειρήσεων στην Ελλάδα.

Συμπεραίνει ότι «λαμβάνονται μέτρα για να αντιμετωπιστούν τα διαρθρωτικά εμπόδια και οι κανονιστικές δυσλειτουργίες» καθώς «το ρυθμιστικό περιβάλλον αποτέλεσε τροχοπέδη για τις επιχειρήσεις και την επιχειρηματικότητα και το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την έλλειψη ανταγωνισμού, έχει οδηγήσει σε χαμηλή παραγωγικότητα και ανταγωνιστικότητα».